Românii s-au mobilizat și au ajutat-o pe italianca mutată în România, rămasă pe drumuri după ce i-a ars casa. "Doar câteva pisici îi mai sunt alinare" - FOTO/VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Povestea impresionantă a Paulei Bartolini, italianca mutată în România (Foto: Asociația "ACA")
Povestea impresionantă a Paulei Bartolini, italianca mutată în România (Foto: Asociația "ACA")

Românii au dat dovadă de mărinimine și au ajutat-o pe italianca stabilită în România, cu o poveste de viață cu adevărat impresionantă. 

Cazul italiencei de 56 de ani mutată în România care a trecut printr-un adevărat coșmar, după ce casa bătrânească în care stătea a luat foc, este un exemplu de poveste în care realitatea bate filmul. În urmă cu patru ani, femeia a renunțat la un loc bun de muncă în Italia și a venit în România, unde viața ei a devenit un coșmar fără sfârșit.

Femeia s-a mutat în comuna Bozioru din județul Buzău, unde și-a găsit sufletul pereche. Din nefericire, relația cu bărbatul român s-a încheiat și Paula a rămas să locuiască într-o casă bătrânească, de unde a fost izgonită ulterior de mama bărbatului.

Oamenii din comună au încercat să o ajute oferindu-i o altă casă, dar aceasta a fost distrusă de un incendiu recent, lăsând-o pe drumuri în plină iarnă.

paula-bartolini-italianca-stabilita-in-romania

paula-bartolini-italianca-stabilita-in-romania-4

Familia Paulei este formată din câteva pisici

 

Cazul femeii a fost făcut public de Nicușor Ilie, coordonatorul Asociației Creștine Apostoliconul. 

"A cunoscut un român în urmă cu mai bine de un deceniu, originar din Bozioru. Convinsă că va duce o viaţă normală şi în România, s-a stabilit aici, urmând să rămână singură, a nimănui. Situaţia ei a devenit mai dramatică după ce a fost diagnosticată cu cancer intim. După ce a rămas efectiv pe drumuri, şi-au făcut milă două localnice din cătunul Fişici, lăsându-o să locuiască în casa bătrânească, locuinţă care era într-o stare avansată de degradare.

Din cauza sobei vechi, casa în care locuia Paula a ars aproape în întregime, rămânând din nou pe drumuri şi la capătul puterilor. Satul Fişici, mult spus sat, este o aşezare izolată din Munţii Buzăului, cu o populaţie foarte mică, aproximativ 50 de persoane, majoritatea locuitorilor fiind oameni simpli, la limita modestiei”, a transmis Nicușor Ilie, potrivit Adevărul.

"Familia Paulei este formată din câteva pisici care i-au mai rămas ca alinare. În afară de ele, nu mai are pe nimeni în această lume, nici în Italia, ci doar câteva vecine sau cunoştinţe care-i mai oferă un sprijin când şi cum pot. (...) Este iarnă, oameni buni! O femeie dependentă de sondă după operaţia care i-a reabilitat puţin viaţa, a ajuns efectiv pe drumuri. Paula, aşa cum trăieşte, sub orice limită a existenţei, nu a dorit să se întoarcă în Italia, obişnuindu-se cu cele câteva vecine care-i mai sunt alături”, a mai transmis Nicușor Ilie, bărbatul care a decis să declanșeze o campanie umanitară pentru susținerea italiencei.

pisicile paulei bartolini

 

Cazul este aproape rezolvat

 

Nicușor Ilie a transmis, în urmă cu câteva zile, că situația femeii "este aproape rezolvată". 

"Azi, 26.01.2023, a fost adus și amplasat Modularul-Locuință pentru Paula Bartolini, italianca de la Bozioru căreia i-a ars locuința.

Mulțumim Bodgan și Ruxandra!

Mulțumim donatorului anonim din Italia și susținătorilor săi!

Mulțumim Primăriei Bozioru, d-lui Primar Valentin Grigore și d-lui Viceprimar Andrei Morăresc care a coordonat amplasarea și localnicilor implicați!

Mulțumim donatorilor din Nordul României, anonimi, inclusiv persoanei din BOSVR, care a fost cu noi la fața locului!

Mulțumim Sorina și Florentin Andrei, șoferul Primăriei care a amplasat modularul cu utilajele oferite gratuit de Primăria Bozioru!

Mulțumim celor ce au donat pe cardul REVOLUT!

Situația mai are nevoie de sprijinul nostru și al vostru! Mulțumim tuturor!

Locaţia pe hartă a cătunului Fişici: https://maps.app.goo.gl/T14FWf8D3HW8o4Ng9

Contact: 0748 595 007 (Nicuşor Ilie).

IBAN Revolut (Bank):

RO80 BREL 0005 5270 3806 0100

MULTUMIM ANTICIPAT!

Specificați:  DONATIE PAULEI", potrivit unei postări pe blogul asociației.

 

paula-bartolini-italianca-stabilita-in-romania

paula-bartolini-italianca-stabilita-in-romania-5

paula-bartolini-italianca-stabilita-in-romania-6

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel