România, reprezentată la Eurovision 2023 de un tânăr de 18 ani, cu piesa „D.G.T.”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
România, reprezentată la Eurovision 2023 de un tănăr de 18 ani, cu piesa D.G.T.
România, reprezentată la Eurovision 2023 de un tănăr de 18 ani, cu piesa D.G.T.

Un tânăr de doar 18 ani, Theodor Andrei, va reprezenta România la ediția din acest an a Eurovision, care va avea loc la Liverpool.

Tânărul a câștigat, sâmbătă seara selecția națională Eurovision 2023, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, fiind preferatul publicului. 

Preferințele publicului au constituit singurul criteriu de departajare în finala națională. Theodor Andrei și melodia „D.G.T. (Off and on)” au primit 5.230 de voturi. Pe următoarele două locuri s-au clasat Andreea D Folclor Orchestra cu piesa "Periniţa mea" - 4.845 de voturi şi Andrei Duţu cu piesa "Statues" - 4.302 voturi.

Theodor Andrei are 18 ani, s-a născut în București și este cântăreț, compozitor și actor. A câștigat premii la festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria si Premiul 3 la Festivalul „Florin Bogardo”, conform profm.ro. 

Tânărul a compus peste 100 de melodii, iar în 2022 a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „FRAGIL”.

Semifinalele şi marea finală Eurovision 2023 vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023. Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care organizează competiția muzicală în numele Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel