România, PUSTIE. Rebega: Să-ți scoți țara din suflet e o rană de nevindecat

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Români
Români

Europarlamentarul Laurențiu Rebega de la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni a transmis un mesaj care cutremură.

"România devine tot mai pustie. E o realitate cu care nu trebuie să ne obișnuim. E o realitate care trebuie schimbată!

România e părăsită, abandonată, ca o mamă care-și pierde copiii. Unul câte unul, fii ei dispar, cu tot cu promisiunile lor că se vor întoarce acasă. Românii pleacă și cei mai mulți nu se mai întorc. Această tendință este dramatică la nivelul populației de 16-30 de ani.

Mai mult, numai în 2016, 30.000 de români au dobândit cetățenia altui stat european, potrivit datelor Eurostat. Numărul este în creștere față de anul 2015. Și, de parcă nu ar fi îndeajuns, România este, și la acest capitol, prima din Europa!

Să nu ne înțelegem greșit. Răul, în sine, nu este că românii au solicitat și alte cetățenii, ci că unii renunță la cea română. Și-atunci nu poți să nu te întrebi: de ce s-a ajuns aici?

Filozofia e cât se poate de simplă, iar realitatea e și ea tot pe atât de dramatică: un om dorește să devină cetățeanul altei țări, atunci când simte că aceasta îi oferă siguranță. Când se simte apărat. Când onoarea, demnitatea și mândria lui sunt respectate așa cum se cuvine.

Drama românilor care nu mai vor să fie români e și a lor, dar și a României! Nu are legătură cu cei care pleacă la muncă în străinătate. E mult mai mult decât atât. E drama unei lipse mortale de speranță! Să-ți scoți România din suflet e, cu siguranță, o rană de nevindecat. Și, nimic nu e mai trist decât un spirit amputat.

Suntem pe locul doi în lume, în ceea ce privește emigrația după Siria, o țară măcinată de război!

Este al 9 lea ceas – și ultimul! Dacă vom continua să ne complacem în resemnare, dacă vom da neputincioși din umeri, peste douăzeci de ani, România va muri!

Ne trebuie un stat puternic care să-i ofere românului certitudinea, sentimentul că e respectat și prețuit „la el acasă”, care să-i dea „acoperirea” de a fi român!

Până nu vom avea cu toții dorința de libertate, de bunăstare și de schimbare, vom fi „la noi în patrie, străini!” ", este mesajul politicianului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel