România, o nouă industrie bănoasă: Jocuri video. Oferta românească la cel mai mare târg

Narcis Popa |
Data publicării:

Creatorii și utilizatorii de jocuri video din toată lumea s-au aflat față în față pentru 5 zile, în perioada 21-25 august, 2018, la Koln, Germania, în cadrul târgului internațional "Gamescom".

Prezentă, pentru a doua oară la această manifestare, România a reunit participarea a nouă dezvoltatori români de jocuri video sub brand-ul de țară, reușind, prin ingeniozitatea și calitatea serviciilor și ale jocurilor video independente create, să impresioneze atât vizitatorii târgului, cât și pe ceilalți expozanți.

Sutele de mii de jucători din toată lumea, prezenți la târg, au avut ocazia de a testa jocurile create de Killhouse Games SRL, Rikodu SRL, Carbon Incubator SRL, Angry Mob Games SRL, Critique Gaming Studios SRL, Those Awesome Guys SRL. Jocurile video "made in Romania" au fost prezentate în cadrul standului național al României organizat, pe o suprafață de 122,5 mp, în Zona Entertainment, deschisă publicului larg.

Oferta dezvoltatorilor români la "Gamescom" a fost:

· Door Kickers: Action Squad, un side-scroller 2D aflat pe Steam, cu mare priză la fanii genului – creat de Killhouse Games, studio cunoscut la nivel internațional pentru jocul Door Kickers

· Brawlout, un joc deja foarte popular pe Nintendo Switch, lansat pe XBOX și pe Playstation chiar în timpul târgului, creat de Angry Mob Games SRL.

· Monster Prom - un joc multiplayer extrem de amuzant ce a înveselit atmosfera la standul României - marca Those Awesome Guys SRL, cunoscuți peste tot în lume datorită jocului Move or Die

· Second Hand: Frankie's Revenge, mult așteptatul joc creat de Rikodu, a obținut diferite premii internaționale în industrie, suscitând interesul vizitatorilor pe timpul târgului

· Interrogation, un joc puzzle intrigant în care jucătorul intră în pielea unui detectiv ce interoghează suspecți și încearcă să afle adevărul de la ei. Creatorii de la Critique Gaming au reușit, cu acest joc, să atragă fani chiar și dintre non-gamerii veniți la târg

· Gray Dawn, un joc adventure / horror cu tematică religioasă, lansat anul acesta, a fost unul dintre cele două jocuri cu care Carbon Incubator SRL a fost prezent la târg.

Pe lângă aceștia, încă trei firme românești, aflate printre cele mai importante din domeniu, recunoscute și respectate la nivel internațional - Amber Studio SRL, AMC România SRL și Quantic Beans SRL (AMC Games) au participat în zona de business a târgului vizitată de peste 31.000 de profesioniști în domeniu. Au fost stabilite noi contacte și relații de colaborare cu parteneri internaționali, cele trei firme având peste 100 de întâlniri cumulate. În a doua zi a târgului s-a organizat o mică recepție cu invitați importanți pentru comunitatea locală.

O recunoaștere a valorii competențelor și competitivitătii la nivel internațional a comunității naționale a dezvoltatorilor de jocuri video a fost alegerea în noul consiliu director al Federației Europene a Dezvoltatorilor de Jocuri Video (EGDF) a Andreei Medvedovici Per, directorul executiv al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), aceasta ocupând de săptămâna trecută și poziția de vicepreședinte al federației europene. Noua poziție oferă comunitătii dezvoltatorilor de jocuri video din România mai multă vizibilitate pe plan european.

Participarea României la târgul internațional "Gamescom" 2018 a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociația dezvoltatorilor de jocuri video din România – RGDA prin programul de Promovare a Exportului. Companiile participante ai avut oportunitatea de a-și promova jocurile pe o piaţă concurenţială globală, în care calitatea și marketingul joacă un rol deosebit de important.

Anul acesta, târgul, la care au expus peste 1.000 de firme din 59 de țări, a fost vizitat de 370.000 de vizitatori din 114 țări, printre care Germania, Polonia, Elveția, Japonia, Franța, Italia, SUA, Spania, Singapore, China, Belarus, Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel