Importurile de gaze naturale ale României au crescut de 353 de ori față de anul trecut

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

România importă gaze naturale de câteva sute de ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Importurile de gaze naturale din luna mai 2019 ale României au fost de 353 de ori mai mari comparativ cu luna mai a anului 2018, se arată în datele centralizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Astfel, în mai 2019, România a importat o cantitate de gaze de 1.185.490 MWh. În mai 2018, România a importat doar 3.353 MWh.

Potrivit datelor ANRE, 93,47% din gazele importate în luna aprilie au venit din Uniunea Europeană şi 6,53% din Federaţia Rusă. Însă i Uniunea Europeană se împrumută într-o proporție covârșitoare tot din Rusia.

Este foarte posbil ca această situație să fie efectul oronaței guvernului adoptată în decembrie 2018, prin OUG 114/2018 (supranumită şi Ordonanţa "lăcomiei"). Prin acest OUG, contestat de mediul de afaceri, Guvernul României a plafonat preţul gazelor 68 de lei pe MWh pentru consumatorii casnici şi termocentrale. 

Aceasta a dus la creşterea preţului gazelor interne, care acum sunt mai scumpe ca cele de import. Pe de-o parte, toate bunurile se scumpesc, pe de altă parte creştere dependenţa de gazul din import.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel