România, exclusă din „zona roșie”. Românii scapă de carantina la intrarea în Republica Moldova

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

România și Ucraina au fost excluse din lista "zonelor roșii" pentru care se impune carantină de 14 zile la intrarea în Republica Moldova, informează vineri Unimedia.

Ministerul Sănătății de la Chișînău a actualizat lista țărilor pentru care se impun cele 14 zile de carantină, printre acestea regăsindu-se și Israel, Olanda sau Suedia.

Lista este actualizată o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în lista a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 mai mare sau egală cu 425 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu Covid-19 mai mare sau egală cu 425 de cazuri la 100.000 populație.

Vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel