România, alături de alte țări europene pe platforma eTwinning

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

O serie de centre educaționale din Franța, Italia și România s-au alăturat Institutului El Provencio din Spania pentru a dezvolta un proiect educațional bazat pe benzi desenate. Inițiativa a demarat în Cuenca, din provincia La Mancha- Spania, și își propune să creeze o publicație digitală și de hârtie axată pe lumea ilustrației.

Proiectul a fost lansat la Târgului Internațional de Benzi Desenate - El Provencio, cu ajutorul municipalității orașului, al Institutului de Educație Secundară "Tomás de la Fuente Jurado" și a altor entități.

Deși încă nu are nume, acest proiect educațional are deja alți parteneri europeni care s-au alăturat platformei eTwinning, care oferă posibilitatea de a comunica și de a colabora între centre din diferite țări.

Așa cum a explicat directorul târgului internațional  și consilierul pentru cultură al orașului Cuenca, José Manuel Triguero, "două școli din Franța, una din România și două institute din Italia s-au alăturat deja proiectului"

Proiectul educațional se bazează deja pe colaborarea cu unii dintre cei mai recunoscuți ilustratori de benzi desenate, cum ar fi Mateo Guerrero, Miguel Calero sau Salva Espín, caricaturist al personajului Deadpool - Márvel.

 

Sursa foto - Facebook Feria Internacional del Cómic de El Provencio

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel