Un român a fost expulzat dintr-un oraș din Italia după ce a furat o bicicletă

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un român a fost expulzat din Italia după ce a furat o bicicletă și a agresat două femei în timp ce fugea de la locul furtului. 

 

 

Un român în vârstă de 22 de ani a fost arestat în flagrant de către polițiștii în civil după ce a furat o bicicletă și a atacat două femei în orașul Terni.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază, în apropierea centrului orașului, când doi polițiști aflați în afara programului de lucru, l-au observat pe român hoinărind fiind vizibil agitat. 

Potrivit informațiilor oferite de polițiști, se pare că tânărul a pătruns în incinta unui complex de locuințe din Piazza Solferino și a furat o bicicletă care fusese lăsată legată cu un lanț de către un locuitor al clădirii. În încercarea de a fugi de la locul jafului, agresorul s-a confruntat cu o fată însoțită de mama ei, pe care le-a amenințat și le-a împins la pământ. 

Din fericire, intervenția rapidă a carabinierilor, care l-au supravegheat pe individ, a dus la reținerea acestuia înainte ca situația să se agraveze.

Bărbatul, de origine română și fără domiciliu fix, deja cunoscut autorităților pentru infracțiuni anterioare, a fost reținut pentru furt calificat și plasat în detenție până la proces, relatează Umbria 24. 

Sâmbătă dimineață, în urma unui proces de urgență, judecătorul a dispus interzicerea lui în municipiul Terni. Bicicleta furată a fost returnată proprietarului său de drept.

Nu este primul caz de acest gen

 

Un furt asemănător a avut loc luna trecută când un român din Italia a încercat să vândă pe Facebook o bicicletă furată.

Fapta a avut loc în dimineața zilei de 15 martie, când o femeie în vârstă de 35 de ani și-a parcat bicicleta în valoare de 200 de euro în curtea casei sale din centrul istoric al orașului Lucca. Cu toate că a legat-o cu un lanț, în aproximativ jumătate de oră, a constatat că bicicleta îi fusese furată, relatează La Nazione. 

Victima a descoperit mai târziu că mijlocul său de transport era listat spre vânzare pe platforma Facebook Marketplace. Având indicii clare că bicicleta era cea furată, femeia a luat imediat legătura cu vânzătorul și a organizat o întâlnire pentru a-și recupera bunul.

Cu ajutorul unor carabinieri sub acoperire, îmbrăcați în civili, polițiștii au intervenit la locul întâlnirii și au reușit să recupereze bicicleta, care a fost returnată imediat proprietarei iar hoțul a fost plasat sub urmărire penală. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel