Român, dat dispărut de prietenii cu care se afla la schi în Austria: Salvamontiștii l-au descoperit la baza pârtiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Român, dat dispărut de prietenii cu care se afla la schi în Austria, a fost descoperit de o echipă salvamont, care era în preajmă, după ce fusese chemată pentru o alarmă falsă.

La 09 februarie 2022, în jurul orei 17:20, echipa de salvare montană Gerlos a fost alertată pentru o persoană rănită în zona de schi Gerlos, o operațiune de rutină, s-ar crede. După numai 10 minute, primii salvatori montani s-au deplasat la locul accidentului cu quad-ul de urgență, dar acolo nu a putut fi găsit nimeni cu presupusa rană la genunchi.

Un martor din vale a declarat pentru serviciile de urgență că persoana se afla deja într-un adăpost. Când au ajuns acolo, au găsit un olandez, care era puternic intoxicat și care a mințit serviciile de urgență. Acesta a spus că el a fost doar cel care a sunat, dar că persoana rănită nu era prietenul său sau că nu o cunoștea și nu știa unde se află. După un schimb de replici, s-a dovedit că bărbatul rănit era, până la urmă, prietenul său și că acesta se afla deja la etaj, în locuință.

Serviciile de urgență au vrut să clarifice rănile, dar "pacientul" era doar puternic intoxicat și nu era rănit. După scurt timp, a coborât în vale cu un coleg, fără să anunțe pe nimeni, deoarece salvatorii montani au întârziat prea mult să ajungă "în sfârșit". Abia în urma unor investigații, salvatorii montani au aflat care era adevărul.

 

Român, dat dispărut de prietenii cu care se afla la schi în Austria

 

Dacă credeți că asta e tot ce a fost în misiune, vă înșelați. După ce salvatorii montani s-au întors la vehiculul de urgență, au întâlnit un alt grup în zona stației de la vale, care striga în gura mare.

Unul dintre membrii grupului era dispărut, dar salvatorii montani l-au găsit întins pe jos pe pârtia de schi fond și l-au adus la colegii săi nevătămat. Ca măsură de precauție, a fost alertată poliția din Zell am Ziller, care a sosit la scurt timp după aceea. Era vorba de un grup de români, care probabil că băuseră prea mult.

Poliția a organizat un taxi, pentru că o plimbare până acasă nu ar fi fost posibilă din două motive: pe de o parte, din cauza consumului excesiv de alcool și, pe de altă parte, pentru că, potrivit informațiilor, unul dintre membrii grupului pierduse cheile de la mașină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel