Român, arestat în Italia după ce a furat un pui rotisat din cauza foamei. Judecătorul l-a iertat

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un român a fost arestat după ce a furat un pui rotisat și mai multe produse de igienă personală, dintr-un supermarket din Italia. 

Un român în vârstă de 33 de ani a fost săltat de polițiști dintr-un supermarket Il Gigante din Bergamo, după ce a fost prins încercând să fure un pui întreg rotisat și mai multe produse de igienă personale, cum ar fi creme hidratante și tonice pentru bărbierit. 

 

”Nu mâncasem de patru zile, îmi era foame”

 

În fața judecătorului, tânărul și-a justificat acțiunile, declarând că nu mâncase de patru zile și că a fost forțat să fure alimente pentru a-și potoli foamea. A adăugat că intenționa să revândă pachetele de cremă hidratantă și aftershave-ul.

Conform relatărilor, românul  a fost prins în timp ce încerca să iasă din magazin. Alarma a fost declanșată deoarece etichetele anti-furt erau încă lipite de unele produse, inclusiv de aftershave-ul ascuns sub haine. Echipajul de securitate a alertat imediat autoritățile, iar o patrulă de la Carabinieri din Bergamo a intervenit la fața locului.

 

Cum l-a covins pe judecător să nu-l trimită în închisoare 

 

Românul avea deja un istoric cu autoritățile, fiind denunțat pe 13 februarie pentru un furt comis la Bonomelli. Având în vedere aceste antecedente și faptul că acesta a fost reținut pentru tentativa de jaf, bărbatul a fost arestat.

În sala de judecată, românul s-a scuzat și a implorat judecătorul să nu-l trimită la închisoare, mai ales că urmează să aibă o audiere pentru custodia fiicei sale pe 4 martie în România. A recunoscut că are probleme cu consumul de narcotice, respectiv de cocaină și heroină, menționând că a început un proces de detoxificare.

Arestarea românului a fost validată, iar instanța a impus interdicția sa de a locui în Bergamo, inclusiv în provincie. Procesul a fost amânat pentru 25 martie, după o cerere de termen pentru apărare formulată de avocatul său.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel