Roland Garros. Simona Halep spune că a fost învinsă pentru că a avut "un atac de panică"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Simona Halep vine cu o versiune proprie după înfrângerea pe care a suferit-o în turul doi de la Roland Garros. 

Simona Halep a declarat joi seara, la conferința de presă de după meciului pierdut joi în turul doi la Roland Garros, că va trebui să învețe să pună mai puțină presiune pe ea însăși, după ce a suferit un atac de panică în timpul jocului.

Fostul număr unu mondial și campioană la Roland Garros 2018 a chemat medicul în timpul setului al treilea al confruntării în care a fost învinsă de adolescenta chineză Zheng Qinwen pe terenul Simonne Mathieu.

„A fost doar un atac de panică. Se întâmplă", a spus Halep, reporterilor prezenți la conferința de presă de după meci.

„Nu am știut cum să fac față, pentru că nu am așa ceva des. Nu prea știu de ce s-a întâmplat, pentru că eram la conducerea meciului, jucam bine.

L-am pierdut. Nu m-am putut concentra. După meci, a fost destul de greu. Dar acum sunt bine. Mi-am revenit și voi învăța din acest episod. Nimic nu este nimic periculos, în opinia mea".

Sănătatea mentală a sportivelor de top a fost adusă în atenție în ultimul an, după ce Naomi Osaka și gimnasta americană Simone Biles au vorbit despre dificultățile lor.

Medicii spun că Simona Halep poate juca în continuare

 

Halep, care a pierdut trei finale de Grand Slam înainte de a câștiga turneele majore de la Roland Garros și Wimbledon, a declarat anul trecut că uneori se lupta să facă față presiunii de a fi un sportiv de elită.

Românca în vârstă de 30 de ani a spus că a primit undă verde de la medici după atacul de panică și că este hotărâtă să învețe din această experiență.

„Este doar un meci de tenis, așa că trebuie să fiu un pic mai relaxată. Probabil că am pus prea multă presiune pe mine, pentru că mi-am dorit cu adevărat să reușesc", a adăugat ea, citată de Reuters.

"M-am simțit bine. M-am antrenat. Am muncit din greu. Dar pur și simplu s-a întâmplat și, probabil, am intrat puțin în panică.

S-a întâmplat. Trebuie să accept. Este ceva normal, se întâmplă tuturor. Voi fi mai bună data viitoare, cu siguranță. Eu nu pățesc așa ceva, așa că a fost ceva nou pentru mine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel