Rezultate BAC 2022. Rata de promovare este 73.3%, cea mai mare din ultimii 10 ani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 73,3% promoţie curentă şi promoţiile anterioare, cea mai bună din ultimii zece ani, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

„Aş vrea să încep prin a felicita toţi cei 89.000 de candidaţi reuşiţi la examenul de Bacalaureat în această sesiune, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211. Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, au promovat prima sesiunea a Bacalaureatului 78,3% din elevii din promoţia curentă şi 32,1% din promoţii anterioare. 

 

Rezultatele la Bacalaureat vor fi afişate astăzi

 

Rezultatele primei sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi afişate luni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel