Revoltă în Italia, după ce doi tineri români au fost gasiți MORȚI în casă după o săptămână: "Nu poți să mori așa la 20 de ani"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Este revoltă în Italia după moartea celor doi tineri români care au fost găsiți în stare de descompunere, la aproximativ o lună de la momentul morții. 

Doi tineri de naționalitate română au fost găsiți fără viață într-o fermă din zona Brienza. Cei doi tineri, ale căror cadavre au fost găsite în stare avansată de descompunere, nu mai mergeau la muncă de câteva zile și abia vineri dimineață pe la ora 8 a începu căutarea lor.

Odată ajunși în fața cabanei improvizate în care locuiau cei doi tineri, de la o fereastră s-a văzut tristul scenariu: în casă se aflau cadavrele celor doi bărbați de 28 și 29 de ani care își găsiseră de lucru la Brienza. Cei doi adaptaseră barca și și-o transformaseră într-o locuință. Au găsit mobilier de bucătărie rudimentar, o canapea pe care să doarmă și, în sfârșit, o sobă pe gaz pentru a se încălzi.

Tocmai din cauza gazelor emanate de sobă. cel mai probabil, aceștia au murit. De altfel, cauzele sunt încă de stabilit și polițiștii investighează acest lucru. La fața locului au intervenit carabinierii din Viggiano, contactați de cel care a descoperit cadavrele. 

La locul descoperirii au ajuns și procurorii, iar după ce au văzut cadavrele au ajuns la concluzia că a trecut cel puțin o săptămână de la momentul morții. Cercetările vor continua  în următoarele zile pentru a defini exact ce s-a întâmplat, între timp la caz lucrează și carabinierii unității de anchetă Potenza.

Revolta. Sindicaliștii spun că este o chestiune de timp până se va întâmpla din nou dacă nu se schimbă condițiile

 

Povestea tristă a celor doi români care au murit în urmă cu câteva zile, într-o clădire rurală din teritoriul Brienza a determinat sindicaliștii să reflecteze asupra condițiilor în care trăiesc și lucrează migranții. Pietro Simonetti de la o organizație care luptă împotriva exploatării spus în acest sens:

„Presa a dat în această dimineață o statistică despre ratele depopulării din Basilicata din cauza natalității foarte scăzute precum și a creșterii mortalității din cauza populației îmbătrânite. Apoi a venit informația cumplită despre cei doi tineri tăietori de lemne, români de 20 de ani, care erau morți de zile întregi la Brienza”.

„Primele informații – continuă Simonetti – vorbesc despre fumul de la o sobă pe gaz folosită pentru a încălzi o baracă”. „Nu poți să mori așa la douăzeci de ani. - tună Simonetti - Nu este prima dată! "

Număul migranților străini care locuiesc în Basilicata este de aproximativ 24 000 în 2021. Cei care lucrează, incluzând aici și populația autohtonă, peste 50 000, sunt angajați în principal în agricultură, îngrijire, creșterea animalelor, industria forestieră și în zona construcțiilor”.

„40% din această forță de muncă lucrează ilegal. Multe locuințe nu au încălzire și multe sunt improvizate. Având în vedere contribuția pe care imigrația o oferă sistemului de producție și servicii din Basilicata, din punct de vedere al veniturilor și al valorii adăugate, a existat de multă vreme o lipsă de atenție a municipalităților și a autorităților în general asupra condițiilor de viață și de muncă ale acestor persoane”. a mai spus Simonetti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel