Revocare. Augustin Lazăr, reacție după DECIZIA instanței

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Procurorul general, Augustin Lazăr, susţine că soluţionarea dosarului în care cere suspendarea procedurii de revocare din funcţie va fi ''un test de maturitate şi independenţă'' pentru justiţia română.

"Soluţionarea acestui dosar va fi un test de maturitate şi independenţă pentru justiţia română", a declarat Augustin Lazăr. 

Declaraţia vine după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis marţi ca procesul în care Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, declanşată de ministrul Justiţiei, să fie mutat la Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis o excepţie ridicată de un consilier juridic de la Ministerul Justiţiei şi a decis că nu are competenţa teritorială de a judeca acest dosar.

Pe 2 noiembrie, procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, demarată de ministrul Justiţiei. Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a Raportului privind activitatea sa managerială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel