Revocare Augustin Lazăr. Instanța, DECIZIE de ultimă oră

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea de Apel Alba Iulia a admis marţi excepţia necompetenţei teritoriale formulate de către Ministerul Justiţiei şi de ministrul de resort, Tudorel Toader, în procesul cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi a dispus declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia instanţei este fără cale de atac.

Ministerul Justiţiei şi Tudorel Toader au formulat o excepţie a necompetenţei teritoriale în procesul în care se judecă cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a executării procedurii de revocare a sa din funcţie, declanşată de ministrul Justiţiei.

Consilierul juridic care reprezintă pârâţii a solicitat, marţi, instanţei din Alba Iulia admiterea excepţiei necompetenţei teritoriale şi declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit concluziilor prezentate de către acesta, reclamantul, respectiv Augustin Lazăr, menţionează "în mod expres" calitatea sa de procuror general, adăugând şi că întreaga procedură administrativă îl priveşte pe procurorul general.

În replică, avocatul Ovidiu Podar, care îl reprezintă pe Augustin Lazăr, a adus în discuţie art. 10 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ, spunând că instanţa competentă se stabileşte ţinând cont de domiciliu.

Şi la primul termen, soldat cu o amânare, pârâţii au invocat faptul că nu ar fi de competenţa CA Alba Iulia judecarea acestei cauze.

Avocatul Podar a susţinut atunci că Legea contenciosului administrativ prevedea, până în vara aceasta, o competenţă alternativă, în sensul că se putea alege între competenţa pe baza domiciliului reclamantului, care în cazul de faţă e CA Alba Iulia, respectiv instanţa competentă de la sediul autorităţii pârâte - Curtea de Apel Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel