Republica Moldova transmite chestionarul completat de aderare la UE. Maia Sandu: Este proiectul unei generaţii

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Republica Moldova transmite chestionarul de aderarea la Uniunea Europeană. La eveniment participă conducerea Republicii Moldova şi ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău.

"Integrarea europeană este proiectul de ţară, proiectul acestei generaţii, lumina de la capătul tunelului de care avem noi toţi. UE este, în primul rând, un proiect al păcii, bunăstării, prosperităţii. R. Moldova va fi în siguranţă în familia UE”, a menţionat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Am făcut încă un pas spre viitorul nostru european, un viitor pe care şi l-au dorit cetăţenii R. Moldova dintotdeauna. Am depus toată munca şi efortul ca să demonstrăm UE că suntem gata să mergem spre o ţară europeană, să aducem Europa acasă”, a menţionat premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa. La 11 aprilie, la Luxemburg, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE.

„Doar 11 zile în urmă a fost înmânată prima parte a acestui chestionar şi iată că avem şi răspunsurile. Această viteză denotă determinarea autorităţilor şi întrgului popor să facă tot posibilul de aduce R. Moldova în familia europeană. Prezentarea acestor răspunsuri este doar primul pas într-un proces lung”, a menţionat şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Janis Mazeiks, potrivit ȘtirileTVR.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel