Repatriere AUR. BNR explică de ce legea lui Dragnea nu va trece

Bancă Națională a României a reacționat astăzi la proiectul de lege depus de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae de modificare a legii BNR, astfel încât instituția să fie obligată să aducă în țara aurul din rezervă națională.

Purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu spune că ideea celor doi nu e nici nouă, dar nici realizabilă. 

„Orice modificare a legii 312/2004 privind statutul BNR presupune un aviz de la Banca Centrală Europeană. Au mai fost încercări de modificare a acestei legi și ele nu s-au făcut în lipsă avizului”, a declarat Dan Suciu, pentru Profit.ro.

Citește și Andrei Caramitru: „Ce vor să facă cu aurul BNR? Pregătesc o LOVITURĂ DURĂ"

Totodată, acesta a arătat că în proiectul celor doi social-democrați sunt date care nu au nicio legătură cu realitatea. În proiect se precizează că la acest moment România plătește 300.000 de euro pentru a-și ține aurul la Londra.

Purtătorul de cuvânt al BNR arată că sumă reală este de peste 4 ori mai mică și este și publică, în raportul anual al BNR, astfel că oricine ar fi putut să verifice, dacă și-ar fi dorit.

Citește și BNR, răspuns după mutarea PSD-ului cu AURUL României

România ține la Banca Angliei, în Londra, 61,2 de tone din cele 103,7 tone de aur. Rezerva de aur a crescut cu 36 de tone după anul 1990, o parte din majorare provenind din conversia stocurilor excedentare de argint de la bancă centrală. Între 1999 și 2002, BNR a transferat 46 de tone din rezerva de aur la Londra.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25