Repatriere AUR. BNR explică de ce legea lui Dragnea nu va trece

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Bancă Națională a României a reacționat astăzi la proiectul de lege depus de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae de modificare a legii BNR, astfel încât instituția să fie obligată să aducă în țara aurul din rezervă națională.

Purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu spune că ideea celor doi nu e nici nouă, dar nici realizabilă. 

„Orice modificare a legii 312/2004 privind statutul BNR presupune un aviz de la Banca Centrală Europeană. Au mai fost încercări de modificare a acestei legi și ele nu s-au făcut în lipsă avizului”, a declarat Dan Suciu, pentru Profit.ro.

Citește și Andrei Caramitru: „Ce vor să facă cu aurul BNR? Pregătesc o LOVITURĂ DURĂ"

Totodată, acesta a arătat că în proiectul celor doi social-democrați sunt date care nu au nicio legătură cu realitatea. În proiect se precizează că la acest moment România plătește 300.000 de euro pentru a-și ține aurul la Londra.

Purtătorul de cuvânt al BNR arată că sumă reală este de peste 4 ori mai mică și este și publică, în raportul anual al BNR, astfel că oricine ar fi putut să verifice, dacă și-ar fi dorit.

Citește și BNR, răspuns după mutarea PSD-ului cu AURUL României

România ține la Banca Angliei, în Londra, 61,2 de tone din cele 103,7 tone de aur. Rezerva de aur a crescut cu 36 de tone după anul 1990, o parte din majorare provenind din conversia stocurilor excedentare de argint de la bancă centrală. Între 1999 și 2002, BNR a transferat 46 de tone din rezerva de aur la Londra.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel