Recursul lui Andrew Tate pentru a fi eliberat din arest va fi judecat astăzi în instanță

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Andrew Tate amenință cu acțiuni în justiție împotriva acuzatorului
Andrew Tate amenință cu acțiuni în justiție împotriva acuzatorului

Andrew Tate, despre care s-a vorbit mereu, va apărea miercuri (1 februarie) în fața instanței din România, avocații săi susținând că ar trebui să fie eliberat.

Controversata figură de pe internet și fratele său Tristan sunt reținuți din 29 decembrie, fiind suspectați de trafic de persoane, viol și constituire a unui grup infracțional organizat.

Alături de frați, au fost reținute și două suspecte de sex feminin din România. Frații Tate sunt acuzați că au recrutat prin seducție și pretinzând în mod fals că doresc o relație sau o căsătorie.

Procurorii mai spun că femeile au fost forțate să producă conținut pornografic sub constrângere.

 

Tate este acuzat și de viol 

 

Tate este acuzat, de asemenea, că a violat una dintre victimele sale în luna martie a anului trecut, lucru pe care l-a negat alături de celelalte acuzații.

Luna trecută, instanța a prelungit perioada de arest preventiv până la 27 februarie, dar apărarea lui Tate speră să argumenteze împotriva acestui lucru, deoarece spun că nu există suficiente dovezi pentru a-i ține pe cei patru presupuși suspecți în arest.

La începutul lunii ianuarie, autoritățile române au confiscat bunuri și bani în valoare de aproximativ 3,25 milioane de lire sterline, inclusiv 11 mașini de lux.

Printre mașinile confiscate se numără un Aston Martin Vanquish S Ultimate, un Rolls Royce Wraith și un Porsche Carrera 4S 911.

Potrivit Insider, autoritățile române au confirmat că au luat mașinile de lux pentru a "susține costurile investigației" și ar putea fi folosite ca garanție pentru a finanța despăgubirile către presupusele victime ale lui Tate.

 

Echipa de avocați din spatele fraților Tate se luptă pentru ca aceste mașini de lux să fie returnate

 

Săptămâna trecută, Tate a făcut câteva comentarii publice despre detenția sa înainte de ziua apelului din 1 februarie.

El a declarat reporterilor: "Ei știu că nu am făcut nimic rău. Acest dosar este complet gol. Bineînțeles că este nedrept, nu există justiție în România, din păcate".

Aceasta vine înainte ca Tate să se compare aparent cu Nelson Mandela într-un tweet bizar postat din închisoare.

Vedeta l-a citat pe fostul președinte sud-african, într-un alt tweet din celula sa de închisoare. 

În orice caz, Tate a spus: "În timpul încarcerării mele i-am urmărit pe toți cei care s-au ridicat în sprijinul meu, toți cei care au stat pe gard și cei prea speriați să mă susțină în ciuda nevinovăției mele. Dumnezeu știe că sunt niște lași și eu știu că sunt lași".

Ulterior, el a urmat acest tweet cu un citat din Mandela: „Pentru a fi liber nu este suficient să te eliberezi de lanţuri, trebuie să respecţi şi să susţii şi libertatea altora”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel