RĂSTURNARE de situație: Realitatea TV NU dispare. Realitatea PLUS preia toată grila

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de marţi, modificarea licenţei audiovizuale pentru Realitatea Plus, care va transmite programele Realitatea TV, după ce acest post a pierdut licenţa. 

În aceeaşi şedinţă, CNA a respins cererea de prelungire a licenţei Realitatea TV, licenţă care expiră miercuri.

Ulterior, Consiliul a aprobat cererea S.C. Geopol Internaţional SRL Bucureşti de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucureşti.

Licenţa este valabilă până în 2024. "Situaţia a fost generată de lipsa licenţei Realitatea TV", a declarat directorul editorial al postului tv, Edward Pastia, în şedinţă.

El a sugerat că o nouă cerere de licenţă pentru Realitatea TV ar putea fi formulată la începutul anului viitor.

"Vom încerca să găsim partea de dreptate care ni se cuvine în continuare, să nu fie lipsită de obiect acea dată de 22 ianuarie 2020. Încă nu pot să vă dau detalii. Tehnic, va fi dificil. Noi am sperat până în ultima clipă că Realitatea TV îşi va continua emisia. Ce vom putea prelua de pe Realitatea, sigur că vom prelua", a spus Edward Pastia.

Referitor la difuzare, Pastia a menţionat că au fost "discuţii finalizate cu cabliştii". El a adăugat că, faţă de Realitatea TV, pe Realitatea Plus "este în mare parte aceeaşi grilă".

"Realitatea Plus nu va putea înlocui niciodată Realitatea (...) Vom ajunge la redacţie. Din punctul nostru de vedere, chestiunea nu este încheiată", a punctat Pastia.

Cererea de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus, a fost aprobată în unanimitate de cei zece membri CNA prezenţi la şedinţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel