Răspuns de la Guvern, după solicitarea lui Iohannis. ULTIMA ORĂ

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dancilă refuză să-i transmită președintelui Iohannis informații despre agenda ședințelor de guvern, așa cum a solicitat Cotroceniul, anunță surse guvernamentale citate de postul Antena 3.

"Reprezentantii guvernului nu vor să-i răspundă și nici nu vor da curs acestei solicitari. Ei spun că agenda este publică, însă aceasta se face publică cu foarte puțin timp înainte de ședința de guvern, nu cu 24 de ore înainte", relatează Antena 3.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

"În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009", arată şeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis subliniază că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25