Rareș Bogdan, răspuns pentru Iohannis după ce a spus că „l-a luat un pic valul”: „Nu poate avea libertatea de exprimare a unui europarlamentar”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Rareș Bogdan a reacționat după ce Klaus Iohannis a declarat, joi, că „l-a luat un pic valul” pe europarlamentarul PNL. 

„Președintele României este președinte în funcție. Nu poate avea libertatea de exprimare pe care o are un europarlamentar, fie el și șef de delegație, fie el și prim-vicepreședinte de partid. Poziția lui a fost absolut corectă, dar sigur că libertatea unui europarlamentar de a prezenta public anumite proiecții este mai mare.

Eu sunt convins că nu este nevoie să ajungem la proiecția prezentată, dar, în același timp, sunt convins că este un moment în care România trebuie să stea cu capul sus și fiecare parlamentar și europarlamentar să înțeleagă că nu este nicio diferență între acest popor și celelalte popoare vestice și drepturile lor sunt și pentru cei din estul Europei. Cred că e un moment în care România nu are niciun motiv să se simtă altfel decât la fel de puternică și la fel de îndreptățită ca orice stat din Uniunea Europeană”, a declarat Rareș Bogdan. 

 

Vezi și 

 

Iohannis, după ce Rareș Bogdan a atacat Olanda și Austria: "L-a luat un pic valul"

 

Klaus Iohannis a declarat, joi, că "l-a luat un pic valul" pe Rareș Bogdan atunci când a atacat Olanda și Austria în Parlamentul European, țări care se opun aderării României la Schengen, și a indicat că România ar putea bloca transportul de cereale din Ucraina.

Întrebat cum comentează poziția europarlamentarului PNL Rareș Bogdan care a atacat Olanda și Austria și a amenințat că România ar putea bloca transporturile de cereale dacă sunt țări care vor bloca accesul țării noastre în Schengen, Klaus Iohannis a răspuns:

„Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Așa o variantă nu există. Noi dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală. Așa ceva iese din orice discuție”.

 

Mesaj dur al lui Rareș Bogdan pentru țările care se opun aderării României la Spațiul Schengen

 

Rareș Bogdan a transmis un mesaj foarte dur țărilor care se opun aderării României la spațiul Schengen. Europarlamentarul spune că în cazul în care blocarea României va continua, țara noastră ar urma să joace mult mai dur decât a făcut-o până acum. 

„De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări.

Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect.

Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?”, a spus Rareș Bogdan.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel