Rareș Bogdan: Ar fi o rușine istorică

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan scrie că PPE a ieșit la lupta, nu abandonează poziția numărul unu din Europa, cea de președinte a Comisiei.

"Bătrânul partid s-a trezit. PPE a ieșit la lupta. In sfârșit. Nu abandonează poziția numărul unu din Europa, cea de președinte a Comisiei. Ar fi o rusine istorică, sa iei 183 de eurodeputați, (din ei 14 sunt romani), sa fi votat de 40 de milioane de europeni, sa fi pe primul loc la peste 30 de locuri de socialiștii din Pes și sa cedezi către un socialist PRESIDENTIA Comisiei, asta ar fi o înfrângere catastrofala. De neconceput. De asemenea Macron este înfruntat dur. Ești pe tobogan in țara ta și vrei sa conduci Europa. Ai 21 de europarlamentari din 751, te-a bătut Marine Le Pen și vrei tot. Va fi o seara și o noapte lunga. După aceste ore va trebui ca Europa sa fie mai puternica. Europa nu poate fi abandonată in mâinile Socialiștilor. Cei 5 premieri și 3 șefi de stat PPE, printre ei și Klaus Iohannis vor trebui sa lupte “la baioneta”. in Consiliu. Alături de ei și Tusk și Juncker. Vom vedea deznodământul. Ss nu uit, PPe a hotarat in urma cu putin timp, VOT impotriva unui socialist, fir el si Timmermans.
Presedintele CE, pentru a fi validat, are nevoie de majoritate calificata (55 % dintre statele membre, 16 state din 28, respectiv 65% din populatia UE). Statele unde PPE are sefi de stat + Italia, Polonia, Cehia si Slovacia reprezinta mai bine de jumatate din populatia UE, daca raman pe pozitie va fi foarte greu sa avem un acord in aceasta noapte.", a scris Raareș Bogdan pe Facebook.

Liderii europeni s-au reunit în cadrul unui summit de criză convocat la Bruxelles pentru a-l desemna pe noul președinte al Comisiei Europene. Dacă în cursul după-amiezii se conturase varianta cu Frans Timmermans la președinția Comisiei Europene, după câteva ore s-a intrat din nou în impas. 

Summitul este în impas deoarece Partidul Popularilor Europeni respinge nominalizarea lui Frans Timmermans la președinția Comisiei Europene.

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat că „va fi o noapte foarte lungă”

„Suntem într-o anumită etapă acum și negocierile politice vor avea loc și procesul va merge înainte. Sigur, ar fi optimal să ajungem la o concluzie comună înainte să înceapă Parlamentul lucrul în mandatul nou. Aceasta este varianta cea mai bună, dar, dacă nu se întâmplă așa, nu este, în sine, o catastrofă. Au mai fost mandate care au început după lungi negocieri. În final, este important să se găsească soluții care sunt viabile și acceptabile”, a spus spus președintele Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel