Rămăşiţele unui schior, găsite după aproape patru decenii într-un parc natural din SUA

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
SUA. Un bărbat care a jefuit o bancă a fost identificat după o jumătate de secol
SUA. Un bărbat care a jefuit o bancă a fost identificat după o jumătate de secol

Autorităţile din SUA cred că au găsit rămăşiţele unui bărbat german în vârstă de 27 de ani, care a dispărut într-un parc natural, în urmă cu aproape patru decenii, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Statele Unite ale Americii sunt de părere că au găsit rămăşiţele unui bărbat german în vârstă de 27 de ani care a dispărut în Rocky Mountain National Park în urmă cu aproape patru decenii. Bărbatul, pe numele său Rudi Moder, provenea din fosta Germanie de Vest și acesta ar fi dispărut în respectivul parc în urmă cu 38 de ani. Germanul plecase într-un tur de ski de două-trei zile în februarie , anul 1983.  Acesta a fost dat dispărut şase zile mai târziu.

La aceea vreme, ningea în zonă, astfel că vremea din regiune a împiedicat căutările. Echipele de intervenţie au dat atunci doar peste un adăpost sub zăpadă cu sacul de dormit, echipamentul şi proviziile celui dispărut. Ulterior, au fost întreprinse și alte căutări, însă acestea nu au avut niciun rezultat.

 

Un turist a descoperit oasele umane aduse de o avalanşă



În luna august a anului trecut, un excursionist care se află în parcul natural, a dat peste oase umane aduse de pe munte de o avalanşă, a precizat joi, 4 noiembrie, într-un comunicat ofiţerul pentru afaceri publice al parcului natural, Kyle Patterson.

Anchetatorii au declanșat cercetările, dar un incendiu i-a deterinat să oprească verificările, care nu au mai putut fi reluate pentru o perioadă. Imediat ce au putut fi reluate cercetările, aceștia au putut reveni în parc și au descoperit schiurile, beţele de schi, clăparii şi alte lucruri personale care ar fi putut aparţine germanului dispărut, a spus ofișerul pentru aafceri publice al parcului, Patterson.

În cercetările lor, anchetatorii au folosit datele dentare pentru a confirma identitatea rămăşiţelor. Cu toate acestea, pentru moment, rezultatele au fost neconcludente, a mai declarat el.

"Autorităţile au lucrat intensiv cu guvernul german pentru repatriere, notificarea familiei şi analiza informaţiilor dentare", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel