Raluca Turcan: Dragnea încalcă iar Constituția

Narcis Popa |
Data publicării:

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a apreciat marţi că sesizarea Curţii Constituţionale privind un conflict între Parlament şi Ministerul Public reprezintă un nou motiv de încălcare a Constituţiei de către liderul PSD, Liviu Dragnea, iar demersul PNL de a-l demite pe acesta din fruntea Camerei Deputaţilor are "o justificare reală". 

"În continuare, PSD şi instituţiile statului român lucrează pentru agenda personală a lui Liviu Dragnea. Există două fronturi de atac. Unu: să nu ajungă să fie condamnat şi să facă puşcărie; şi doi: dacă ajunge Liviu Dragnea să fie condamnat, atunci legislaţia pe justiţie să fie slăbită şi să scape mai uşor de această condamnare. În acest sens, s-au întâmplat câteva lucruri de o gravitate extremă. S-au inventat conflicte între instituţii şi a fost sesizată CCR de către oameni care conduc aceste instituţii la comanda directă a lui Liviu Dragnea", a afirmat Turcan la Parlament. 

Ea a susţinut că social-democratul Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a sesizat CCR din partea Parlamentului "pe furiş, fără nicio dezbatere". 

"Pentru că se afla într-un conflict direct de interese Liviu Dragnea şi nu putea în văzul tuturor să sesizeze CCR pe un conflict între Parlament şi Ministerul Public, ieri i-a desemnat atribuţiile lui Florin Iordache pentru o zi. Acesta, în acelaşi stil de OUG 13, pe furiş, fără niciun fel de dezbatere, a sesizat CCR şi toţi parlamentarii au aflat din presă că între Parlament şi Ministerul Public există un conflict. Lucrul acesta ar trebui să atragă atenţia tuturor parlamentarilor de bună credinţă, indiferent de partidele din care fac parte, şi anume că este inadmisibil ca instituţia Parlamentului României să fie luată pe persoană fizică şi să execute direct comanda lui Liviu Dragnea", a adăugat Raluca Turcan. 

Liderul deputaţilor liberali a spus că şi premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională pentru un conflict între Guvern şi Înalta Curte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel