Raluca Turcan, ATACATĂ DUR de o social-democrată: „Compromite ideea de femeie în politică”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei

Social-democrata Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, astăzi, în plen, că liderul grupului liberal, Raluca Turcan, „compromite ideea de femeie în politică”, susţinând că aceasta a recurs la ameninţări la adresa unor angajaţi ai forului legislativ.

„De când sunt în Parlamentul României şi în mod special de când prezidez şedinţele de plen, vă mărturisesc că nu m-am confruntat cu o situaţie similară. Am invitat astăzi liderii de grup la prezidiu pentru a discuta situaţia în speţă pe care o cunoaşteţi şi sigur că nu am fost deloc surprinsă să constat cum, din păcate, liderul de grup doamna Turcan ameninţă un angajat al Camerei, de care noi beneficiem, angajaţi, funcţionari pe care eu îi consider colegi de altfel şi beneficiem de serviciile lor 24 de ore din 24. De când sunt în Parlamentul României nu cred că vreunul dintre colegii din această clădire mi-au furnizat vreodată informaţii eronate, false şi au vrut să facă rău mie şi dvs printr-un comportament care să poată fi constituit abuziv. În acest moment, doamna Turcan, din punctul meu de vedere, compromite ideea de femeie în politică”, a susţinut Carmen Mihălcescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ea a adăugat că nu trebuie acceptat un „astfel de comportament”.

„Eu, personal, m-am săturat să aud şi să constat acest gen de abuzuri şi ameninţări care nu îşi au rostul în această clădire. Ar trebui să ne gândim la o modificare a Regulamentului, un cod de conduită prin care demnitarii să se comporte cu decenţă şi respect faţă de cei care muncesc pentru noi 24 de ore din 24”, a mai spus Mihălcescu.

 

Camera Deputaţilor a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga 

 

La începutul lucrărilor în plen, Carmen Mihălcescu, cea care a condus şedinţa, i-a chemat pe liderii de grup la prezidiu pentru a se consulta, după ce deputatul PMP Marius Paşcan solicitase convocarea unei şedinţe de plen pentru joi dimineaţa, la ora 9,00, în cadrul căreia să fie validat mandatul de deputat al lui Alexandru Teacă, cel care îi urmează lui Octavian Goga pe lista deputaţilor PMP.

După consultări, Marius Paşcan a anunţat că s-a decis întrunirea de la ora 14,30 a Camerei Deputaţilor pentru depunerea jurământului de către noul deputat PMP Alexandru Teacă.

Luni, Camera Deputaţilor a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga ca urmare a deciziei Înaltei Curţi în cazul său, proiectul de hotărâre de vacantare a locului de deputat urmând să fie votat în şedinţa de marţi, la ora 12,00. Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel