Raluca Turcan(PNL): De la bugetul statului ar lipsi 12 miliarde de lei. Cât de gravă este situația economica?

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Raluca Turcan, liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, susține că ar lipsi de la bugetul statului 12 miliarde de lei. Turcan afirmă că dacă ministrul de Finanțe, Eugen Teodorvici, nu publică execuția bugetară, înseamnă că situația bugetului României este gravă.

Turcan invocă informații neoficiale potrivit cărora deficitul bugetar a crescut la peste 1,2% din PIB, în primele 4 luni ale anului. Raluca Turcan spune că ministerul Finanțelor ține la secret datele despre execuția bugetară, deși avea obligația să le facă publice pe 25 mai.

Din acest motiv, solicită ministerului de Finanțe să publice imediat execuția bugetară pentru a spulbera orice speculație cu privire la situația economică a țării.

"Cât de gravă este situația bugetului, dacă Teodorovici nu mai publică execuția bugetară?

Informații neoficiale ne anunță că deficitul bugetar a crescut la peste 1,2% din PIB în primele 4 luni, adică banii lipsă din buget sunt de 12 miliarde de lei. Situația este extrem de gravă dacă ne uităm în anii 2016 și 2017, când în primele 4 luni bugetul avea excedent, adică bani în plus. Este îngrijorător faptul că veniturile au crescut cu numai 9,7%, în timp ce cheltuielile au explodat cu 15,9%. Situația este și mai proastă pentru investițiile publice, care sunt mai mici cu 100 de milioane de lei față de anul 2018, anul cu cele mai scăzute investiții din ultimii 15 ani. Această situație gravă a investițiilor este cauzată de faptul că Guvernul nici măcar nu a elaborat proiecte pentru a putea utiliza fondurile europene", afirmă Turcan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel