Raluca Turcan, anunț despre pensii: „Cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Raluca Turcan: "Doar 37 de bone în toată România au contract" Proiecte pentru reglementarea ocupaţiei de bonă
Raluca Turcan: "Doar 37 de bone în toată România au contract" Proiecte pentru reglementarea ocupaţiei de bonă

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a făcut, miercuri, o declarație care îi va îngrijora, cu siguranță, pe cei mai mulți dintre români. Ministrul a afirmat că puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât cu ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu 1.500 de lei.

„Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, miercuri seara, la România Tv.

Cât despre cumulul pensiei cu salariu de la stat, Raluca Turcan a declarat că nu va exista o obligativitate și că românii care se vor simți în putere să muncească după pensionare vor putea face acest lucru. „Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate.

În România, situaţia este următoarea: speranţa de viaţă la naştere e sub media europeană. Speranţa de viaţă la pensionare e sub media europeană. Calitatea vieţii active este sub media europeană. Noi nu suntem de acord, ca guvernanţi, să creştem vârsta de pensionare, ci să încercăm să stimulăm rămânerea în activitatea profesională, tinzând, prin toate măsurile pe care le luăm, la creşterea calităţii vieţii profesionale. Avem în vedere stimulente pentru menţinerea în activiatea profesională.”, a declarat Raluca Turcan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel