Raluca Turcan, despre schimbarea lideurlui PNL: "Avem o nouă generaţie scârbită de politică. De ce?"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Raluca Turcan a explicat miercuri seara ce a făcut-o să îi fie alături lui Florin Cîțu în alegerile interne, în locul lui Ludovic Orban, în mandatul căruia a fost vicepremier. Ea spune că PNL, condus de Orban, a pierdut alegerile și încrederea oamenilor.

Turcan a fost întrebată, miercuri seara, la Digi 24, de ce îl susține pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL, în locul lui Ludovic Orban, iar aceasta a dat un răspuns surprinzător.

„În primul rând pentru că lucrez foarte bine cu Florin Cîțu. În al doilea rând, pentru că avem nevoie de o altă manieră de leadership la nivelul PNL și e un lucru pe care nu mă sfiesc să îl spun: PNL a pierdut alegerile parlamentare, după ce am câștigat trei rânduri de alegeri, după ce am trecut economia prin cea dificilă criză sanitară și economică, după ce unele bazine locale s-au consolidat foarte bine și vă dau exemplul Sibiului, în materie de încredere în politica națională a partidului, oamenii nu au mai venit alături de noi. Și atunci cred că este firesc să îți pui problema ce așteaptă oamenii. Avem o nouă generație care este total scârbită de politică. De ce? Poate reușim să o atragem”, a explicat Turcan.

Întrebată dacă nu a lucrat bine cu Ludovic Orban, în mandatul căruia a fost vicepremier, Turcan a spus că a lucrat foarte bine și nu trebuie minimizat rolul actualului președinte în partid.

„Eu am lucrat bine cu Ludovic Orban și este un politician redutabil. Nu trebuie subestimat, nu trebuie minimalizat. Rolul lui în PNL este unul important. Resping complet abordările colegilor care încep să arunce cu noroi în unul sau în altul doar pentru că se află pe o altă opțiune politică”, a răspuns Turcan.

Premierul Florin Cîțu și-a a anunțat candidatura la șefia PNL, duminică, fiind înconjurat de mai mulți lideri din partid, între care Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Alina Gorghiu și alții.

Ludovic Orban și Florin Cîțu vor candida pentru șefia Partidului Național Liberal. Congresul partidului va avea loc pe 25 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel