Radu Banciu anunță motivele pentru care vrea să renunțe la emisiunea de la B1 Tv

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Radu Banciu revine cu explicații privind decizia de a renunța la emisiunea pe care o are la B1.

Banciu a anunțat că vrea să renunțe la emisiunea noctură de revista presei, “Lumea lui Banciu“, de la B1 TV, în primul rând din cauza amenzilor primite de la CNA.

Jurnalistul spune că pentru cazul ‘cimitirul de la Valea Uzului’ a primit direct amendă, în loc de somație, în care nu există o soluționare a cazului.

Eu sau altul, care nu e Adrian Sârbu,  trebuie să ne dăm peste cap de un milion de ori ca să le intrăm în grații. El e Sârbu, dar are proces pentru evaziune fiscală. Cum să-i dai licență pentru televiziuni? O mare dilemă la care CNA-ul este corigent. Așa cum au acționat și în cazul nostru de atâtea ori și apoi ridicau din sprâncene. Nu mi-ați dat somație niciodată, deci nu pot fi recidivist. Nu e în lexicul limbii române. Întâi trebuie să fii somat. Dacă nu am fost somat, nu poți fi executat. Cazul Valea Uzului. 20.000 de lei am primit amendă. Să vă spun un lucru. Este un caz pe care nu l-a soluționat nimeni. Cum vă permiteți să-mi dați amendă, dacă voi nici nu știți ce este acolo? Dacă acest caz va fi preluat de autoritățile europene și se va spune că acel teritoriu este românesc și ungurii trebuie să-și pună pofta în cui? Ce o să faceți atunci? O să spuneți să îmi recuperez banii în instanță? Cum să mă sancționezi? Este un lucru foarte grav. Eu nu știu niciun  jurnalist spaniol să fi primit vreo amendă pentru toate declarațiile pe care le-au făcut pentru independența Cataloniei. Dvs. de unde știti? La fel și în cazul Realitatea. Dacă eu nu plătesc nicio amendă 7 ani? Sau dacă postul la care lucrez nu vă dă niciun ban 7 ani, ce o să spuneți? Se închide televiziunea, nu? Eu nu sunt Dan Diaconescu, să trag postul ăsta după mine în mocirlă. De asta v-am și anunțat decizia mea. În niciun caz în care m-ați condamnat nu ați avut dreptate. Presa scrie își permite orice, online-ul își permite orice, singurul segment taxabil este televiziunea, dar numai televiziunile care nu le convin lor. V-am spus, dacă ești Adrian Sârbu, poți să ai datorii imense, primești licențe pentru 5 televiziuni. Câtă ură să acumulezi? Toată lumea știe și râde. Zic: iar l-au amendat pe ăsta? Ăia de la CNA sunt frustrați că mă văd pe mine, singurul realizator, singurul om corect, singurul om căruia îi pasă, singurul om care se implică în România. Când îi văd pe ceilalți care moderează emisiuni politice, mi-e silă. Se vede pe ei cât de puțin implicați sunt. Au șpăgile, prieteniile lor. Asta nu e presă, nu e televiziune. Aici e corupție, țara e într-un regres, cum să faci presă și să nu te implici? A face presă în România, singurul domeniu care mai contează este televiziunea”, a spus Radu Banciu.

Emisiunea nocturnă de revista presei, „Lumea lui Banciu“, este difuzată de B1 TV din 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel