Pune un ziar umed în frigider seara și vezi ce se întâmplă până dimineața. Trucul uimitor care te va ajuta în multe situații

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pune un ziar umed în frigider seara și vezi ce se întâmplă până dimineața. Trucul uimitor care te va ajuta în multe situații
Pune un ziar umed în frigider seara și vezi ce se întâmplă până dimineața. Trucul uimitor care te va ajuta în multe situații

Orice gospodină se confruntă cu problema mirosului urât din frigider. Pune un ziar umed în frigider seara și vezi ce se întâmplă până dimineața. Trucul uimitor care te va ajuta în multe situații.

De cele mai multe ori, acest lucru se datorează diferitelor alimente care sunt stocate în el. Puteți rezolva această problemă prin curățarea temeinică a frigiderului cu un detergent.

Mirosurile neplăcute din frigider pot fi cauzate de mai multe lucruri:

* Mâncare veche și stricată;

* Alimentele au fost depozitate necorespunzător;

* orificiul de scurgere este înfundat;

* formarea de mucegai din cauza condensării;

* Ventilația nu funcționează corect;

* miros de metal și de plastic datorită faptului că este nou.

Există însă o altă metodă mai simplă care absoarbe mirosul neplăcut. Tot ce ai nevoie este un ziar.

Pune un ziar umed în frigider seara și vezi ce se întâmplă până dimineața

 

Pulverizați ziarul cu apă. Se încrețește și se pune pe o farfurie. Cel mai bine este să faceți acest lucru noaptea. După numai 10 ore, nu va mai exista nicio amintire a mirosului neplăcut. Cu cât puneți mai multe ziare în frigider, cu atât mai repede va fi eliminat mirosul neplăcut din el.

Într-o zi și jumătate, mirosul aproape că a dispărut, iar pe hârtie încep să apară modificări vizuale. Acest lucru este vizibil mai ales în cazul în care există puțină cerneală pe suprafață. Acest lucru se datorează faptului că hârtia umezită cu spray va absorbi mirosurile persistente. Până în acest moment, hârtia trebuie înlocuită cu una nouă, altfel efectul va începe să se estompeze.

Bineînțeles, nu puteți scăpa complet de mirosurile alimentare îndoielnice. Acest lucru nu este surprinzător: în frigider există întotdeauna alimente care suferă modificări organice. Dar pentru a reduce mirosul înțepător al alimentelor în bucătăria proprie, toată lumea poate face acest lucru.

 

Prevenirea mirosurilor din frigider

 


Atunci când cauzele posibile sunt cunoscute, este mai ușor să le eliminăm în avans decât să ne confruntăm cu consecințele. Absorbantele sunt plasate în frigider pentru a preveni problemele. Absorbantele sunt proprietăți ale anumitor alimente care absorb în mod activ mirosurile și nu le eliberează în mediul înconjurător. Absorbantele pot fi atât produse naturale, cât și dispozitive fabricate de om.

Una dintre cele mai accesibile și inofensive soluții este folosirea feliilor de pâine obișnuită de secară ca absorbant natural. Pâinea neagră se taie în bucăți și se aranjează pe mai multe farfurii. Farfuriile sunt așezate pe rafturi în interiorul frigiderului.

Un alt absorbant natural popular este reprezentat de boabele de orez. De asemenea, sunt bune la absorbția mirosurilor. Împrăștiate pe un platou, acestea își vor face cu succes treaba de purificare a aerului.

Absorbantele sunt ceapa tăiată, cartofii și merele. De asemenea, acestea sunt eficiente în absorbția mirosurilor. Nu uitați, însă, să le înlocuiți din când în când cu altele noi.

Dacă puneți ierburi aromatice și condimente - busuioc, turmeric, cuișoare, tarhon, scorțișoară, țelină, cimbru - în compartimentul frigiderului, puteți preveni și mirosurile străine. Aplicarea extractului de vanilie pe pereții frigiderului cu un tampon ajută.

Coaja de portocală și feliile de lămâie sunt buni odorizanți de aer. De asemenea, puteți pune suc de lămâie într-un recipient deschis.

Este destul de simplu să protejați atmosfera din frigider cu zahăr sau sare turnată în vase mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel