Pui în stil portughez. Nu o să mai faci niciodată clasicul ostropel după ce vei găti această rețetă simplă. Este de zece ori mai delicioasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pui în stil portughez. Nu o să mai faci niciodată clasicul ostropel după ce vei găti această rețetă simplă. Este de zece ori mai delicioasă. FOTO: captură video YouTube @Cocina con Héctor Alberganti
Pui în stil portughez. Nu o să mai faci niciodată clasicul ostropel după ce vei găti această rețetă simplă. Este de zece ori mai delicioasă. FOTO: captură video YouTube @Cocina con Héctor Alberganti

Puiul în stil portughez este un clasic al bucătăriei argentiniene, o moștenire a bunicilor imigranți care au pregătit acest fel de mâncare cu ingredientele de bază și ieftine pe care le puteau cumpăra. Este un fel de mâncare productiv pe care îl poți pregăti pentru întreaga familie. În plus, la StiriDiaspora.ro vă vom învăța cum să îl pregătiți sănătos.

Nu ratați cum să faceți pui în stil portughez. La finalul rețetei veți găsi și informațiile nutriționale pentru acest preparat, potrivit pentru cei care doresc să slăbească, să mănânce sănătos sau chiar pentru persoanele cu diabet. Să gătim!

Rețeta englezească de plăcintă cu mere. Un deliciu culinar pe care ar trebui să-l încerci

 

Pui în stil portughez - Ingrediente

 

- 1 piept de pui

- 1 cană de roșii conservate

- 1 ceapă

- ½ ardei gras

- 1 morcov

- ½ cană de mazăre congelată

- 1 linguriță boia dulce

- ¼ linguriță de piper

- 2 linguri făină sau amidon de porumb.

Rețetă de cartofi fripți în stilul lui Jamie Oliver. N-ai mâncat ceva mai bun!

 

Cum se prepară puiul în stil portughez

 

Începeți rețeta de pui în stil portughez curățând ceapa și morcovul. Tăiați ceapa și ardeiul în julienne, morcovul în felii. Se călește ceapa cu o linguriță de ulei la foc mare. Când se rumenește, se reduce focul la mediu și se adaugă 1 lingură de apă. Pe de altă parte, când apa se evaporă, adăugați boiaua și morcovul. De fiecare dată când începe să se rumenească se adaugă 1 lingură de apă ca să se gătească puțin câte puțin, dar cu aroma sotată.

În timp ce legumele se gătesc, tăiați pieptul de pui în trei porții și treceți-l prin făină sau amidon de porumb. În acest fel, se vor rumeni la exterior, generând un strat protector care să mențină umiditatea proprie a cărnii. Pe de altă parte, când legumele sunt fierte cât doriți, scoateți-le din tigaie și rumeniți puiul cu făina sau amidonul de porumb pe aceeași suprafață de gătit. Nu-l mișca până nu devine auriu. Apoi răsturnați-l și lăsați-l să se rumenească pe cealaltă parte.

Când ați terminat de rumenit puiul, adăugați legumele sotate, condimentele, mazărea, roșiile. În acest fel, vei face un sos portughez. Reduceți focul la minim și acoperiți tigaia. În 10-15 minute puiul va fi gătit, acum puteți adăuga un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu pentru ca roșia să nu fie acidă.

Servește-ți puiul tradițional portughez cu piure de cartofi sau cartofi copți. Îl poți însoți și cu orez, tăiței sau cartofi dulci. 

După această rețetă nu o să mai mănânci vreodată piure altfel. Toate secretele ca să-ți iasă delicios

 

Pui în stil portughez la cuptor

 

Dacă doriți să faceți pui în stil portughez ușor, subliniem că puteți face și pui portughez la cuptor, trebuie doar să schimbați pașii și să adăugați ingredientele la cuptor. Timpul de gătire este similar, deși va fi mai lent. Pe de altă parte, vei avea o rețetă total sănătoasă.

În ceea ce privește valoarea nutritivă, o porție din acest preparat de pui, chiar și cu un cartof în lateral, oferă aproximativ 250 de calorii. Cu alte cuvinte, este un preparat potrivit pentru cei care doresc să slăbească sau să mănânce sănătos. Este potrivit și pentru cei care au diabet, deoarece acest preparat are un conținut ridicat de fibre, 21% din recomandarea zilnică și, dacă cartoful este copt și cu coajă, indicele glicemic al acestuia este mult mai scăzut.

Cartofi „Mâncați” cu usturoi, la cuptor. Rețeta fantastică pentru un prânz rapid sau o cină - e genială!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel