Pui cu ardei gras și sos de roșii - "Încă o porție vă rog! Și încă una!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Pui cu ardei gras și sos de roșii
Pui cu ardei gras și sos de roșii

Puiul cu ardei gras și sos de roșii este un fel principal gustos, preparat din pulpe de pui gătite într-un sos delicat de roșii, ardei și cimbru. 

Puiul cu ardei gras și sos de roșii este un fel principal gustos și foarte ușor de preparat. Se pregătește cu pulpe de pui gătite la tigaie, într-un sos special din roșii, ardei roșu și cimbru proaspăt.

Este preparatul perfect pentru o cină tradițională și informală. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple și este delicioasă și la temperatura camerei. O poți servi cu câteva felii de pâine de casă și o garnitură de legume de sezon, iar rezultatul este garantat.

Puiul este una dintre cele mai consumate cărnuri pentru că, pe lângă faptul că este ușor, se pretează la multe rețete.

Haideți să vedem împreună cum se prepară puiul cu ardei!

Ingrediente 

 

- 4 pulpe întregi de pui

- 1 ardei gras roșu

- ulei de măsline extravirgin, după gust

- 1 cățel usturoi

- 70 ml de vin alb sec

- 100 ml de piure de roșii

- sare și piper după gust

- cimbru proaspăt, după gust 

Mod de preparare

 

Tăiați pulpele de pui și le împărțiti în ciocănele și pulpe superioare. Partea superioară se mai taie încă o dată pentru a obține bucăți mai mici. Îndepărtați pielea.

Într-o cratiță joasă sau într-o tigaie mai înaltă, se rumenește un cățel de usturoi în două ulei. Adăugați bucățile de pui și rumeniți-le uniform la foc mare timp de câteva minute.

Se toarnă vinul alb și se lasă să se evapore complet. În acest moment se poate adăuga piureul de roșii.  Se adaugă ardeii tăiați în fâșii. Se amestecă, se condimentează cu sare și piper, se adaugă cimbrul și un pahar de apă. Acoperiți și gătiți puiul la foc mediu mic timp de aproximativ 45-60 de minute.

Verificați timpul de gătire al puiului, care trebuie să fie fraged și carnea să se desprindă ușor de pe os. Se servește imediat.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Pentru a evita ca asezonarea să fie prea grasă, este preferabil să se îndepărteze pielea de pe carne înainte de a o găti. Se rumenește bine carnea înainte de a adăuga vinul, pentru ca aceasta să fie mai fragedă și mai gustoasă.

Puiul cu ardei poate fi congelat dacă ați folosit pui proaspăt și nu a fost congelat în prealabil.

Ca alternativă la piureul de roșii, puteți folosi o lingură de pastă de roșii dizolvată într-un pahar de apă fierbinte. Puteți folosi ardei galbeni, roșii sau verzi și puteți asezona mâncarea cu cimbru proaspăt sau măghiran.

Puiul cu ardei poate fi păstrat la frigider, într-un recipient ermetic, timp de 2 zile. Înainte de a fi consumat, este indicat să se încălzească într-o tigaie, adăugând un strop de apă.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de pui cu ardei gras și sos de roșii, cu siguranță îți va plăcea și rețeta de cartofi fripți în stilul lui Jamie Oliver.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel