PSD vrea înapoi la guvernare. Ciolacu: "Dacă avem majoritate, revenim!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

PSD ar putea reveni la guvernare dacă are o majoritate parlamentară, a declarat, luni, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. 

Întrebat, la sediul central al partidului, dacă este exclus ca PSD să revină la guvernare, Ciolacu a răspuns: "Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare".

El a exclus însă varianta ca PSD să susţină un Guvern minoritar PNL.

Potrivit unor surse social-democrate, liderii partidului au decis luni ca PSD să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de a se organiza alegeri anticipate.

PSD merge la consultările de la Cotroceni „cu trei tineri din administrațiile locale”. Ciolacu nu a spus dacă are sau nu o propunere de premier, iar în ce-l privește pe Dacian Cioloș, nu comentează ideea înainte de consultări.

„Mergem la Cotroceni cu trei tineri din administrațiile locale, să vadă și domnul președinte că nu sunt frustrați că sunt de la PSD. Sunt frustrați de ce pățesc românii în administrațiile lor și vor fi mari probleme cu școlile și cu spitalele pe care le au în subordine, în perioada următoare. Mergem și cu planul Partidului Social Democrat de combatere a crizei sanitare și cu cele 10 propuneri pe termen scurt pe care le are PSD astfel încât capitalul românesc și populația să depășească această iarnă”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă are o propunere de premier, liderul PSD a răspuns: „vom face aceste declarații după consultările cu președintele Klaus Iohannis”.

Întrebat, mai departe, despre propunerea USR pentru premier în persoana lui Dacian Cioloș, Ciolacu a răspuns doar: „Vă mulțumesc. Vorbim după Cotroceni”.

Iohannis, consultări cu partidele pentru formarea noului Guvern

 

Președintele Klaus Iohannis are luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern, după ce Executivul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de ceznzură.

Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările vor începe la prânz. Partidele vor fi chemate separat.

"Trebuie să găsim o ieşire din această criză în care am intrat, pentru că Guvernul a căzut victimă a acestor orgolii. Paşii constituţionali sunt bine cunoscuţi: Voi invita partidele parlamentare la consultări şi voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va aduce o soluţie, dar eu personal sunt total implicat şi sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, făcând trimiteri indirecte către USR în discursul său.

Consultările vor avea loc după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Florin Cîțu, alegerea PNL ca propunere la funcția de premier

 

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Delegaţia PNL care va participa luni la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

"Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional ca nominalizarea PNL pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL", a scris vineri pe Facebook ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, membru al BEx.

Potrivit acestuia, în unanimitate, propunerea PNL pentru consultările de la Palatul Cotroceni a fost Florin Cîţu - prim-ministru.

"Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEx al PNL a decis în unanimitate ca propunerea pentru Biroul Politic Naţional al PNL, pentru funcţia de prim-ministru, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu preşedintele României să fie Florin Cîţu", a mai scris Gheorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel