Proteste de amploare împotriva Giorgiei Meloni la Torino; momente de tensiune între studenți și forțele de ordine

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cortegiu care protesta împotriva sosirii în oraș a premierului italian Giorgia Meloni a fost blocat și înconjurat de un cordon de forțe de poliție în Piazza Castello din Torino, în apropiere de sediul prefecturii.

Momente tensionate, astăzi, 3 octombrie, la Torino, între poliție și manifestanți, majoritatea liceeni și studenți, care s-au adunat în fața Palazzo Nuovo pentru a protesta împotriva participării premierului Giorgia Meloni la Festivalul regiunilor.

Au fost aproximativ 300 de protestatari, majoritatea tineri și foarte tineri. Cu puțin timp în urmă, în Piazza Castello, au existat alte momente de tensiune. Surse din rândul manifestanților spun că ar fi existat cel puțin un rănit.

Unii polițiști ar fi încercat să oprească cu bastoane protestatarii, aproximativ 250 în total, care au afișat și steaguri No Tav.  Potrivit Fanpage.it, a existat și o persoană rănită. Este vorba despre un participant la procesiune care a fost lovit în cap. Însă, potrivit zvonurilor, mai multe persoane sunt rănite.

'Meloni nu ești binevenită la Torino' este bannerul purtat în această dimineață de un grup de tineri în fața Palazzo Nuovo, sediul facultății de științe umaniste a universității subalpine, unde manifestanții s-au adunat pentru un protest împotriva premierului, care urmează să participe la Festivalul delle Regioni. Deocamdată, sunt prezente aproximativ două sute de persoane. Sunt activiști de la centrul social Askatasuna, de la colectivele studențești împotriva chiriilor mari, de la Cambiare Rotta, de la mișcarea No Tav și de la Potere al popolo, potrivit presei locale.

La mijlocul dimineții au existat momente de tensiune la Torino în timpul marșului de protest împotriva Giorgiei Meloni. Manifestanții, în număr de aproximativ trei sute, au plecat de la Palazzo Nuovo în încercarea de a ajunge în Piazza Carignano. În Via Principe Amedeo s-au împins împotriva cordonului de poliție și a urmat o parafernală, cu câteva lovituri de bâtă. La scurt timp după aceea, în Via Lagrange a avut loc o aruncare de ouă în poliție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel