Proteste. Carmen Dan: Este treaba Parchetului să stabiliească cum s-a acționat

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi la Parlament că Parchetul General sau instanţele de judecată sunt cele în măsură să se pronunţe dacă instituţiile din subordinea MAI şi-a făcut datoria cu respectarea legii în cazul mitingului din 10 august, înainte ca ea să poată vorbi despre asumarea răspunderii politice. 

Carmen Dan a fost întrebată, marţi, în cadrul audierilor de la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, de un reprezentant al Opoziţiei dacă îşi asumă răspunderea politică pentru "un management neperformant" al evenimentele din Piaţa Victoriei din partea instituţiilor aflate în subordinea sa. 

"Nu cumva vă antepronunţaţi? Nu cumva nu puteţi să folosiţi termeni clari, cert, categoric, fără ca măcar să parcurgeţi acest raport? Nu cumva dumneavoastră aveţi o atitudine mai mult politică decât tehnică şi profesională? Nu cumva aţi ieşit din sfera obiectivismului? După ce veţi parcurge acest document (raportul cu privire la intervenţia jandarmilor - n.r.), cred că sunteţi mult mai îndreptăţit să trageţi concluzii, dar până atunci, aşa cum aţi precizat, referitor la tot ce a ţinut de planificarea şi organizarea acestei misiuni, este treaba altor instituţii competente să se pronunţe, Parchet, instanţă, le-aţi enunţat dumneavoastră. Cred că în momentul acesta, dumneavoastră nu aveţi suficiente date să spuneţi clar: Ministerul de Interne nu şi-a făcut datoria, structurile din subordinea dumneavoastră nu au funcţionat. Cred că nu aveţi", a afirmat Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel