Protestatarii: Dăm statul în JUDECATĂ la CEDO

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Protestatarii #rezist declară că vor da statul român în judecată la CEDO. Decizia vine după ce instanțanța supremă a hotărât că adunările publice trebuie declarate în prealabil la primării.

 

„Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia de astăzi (luni -n.r.), a limitat dreptul cetățenilor de a protesta spontan. Judecătorii ICCJ au admis recursul în interesul legii, promovat de Colegiul de conducere al Curții de Apel București la solicitarea asociației Evoluție în instituție, și au decis că orice adunare publică trebuie declarată în prealabil la Primărie. Astfel, caracterul spontan al protestului, care apărea stipulat până acum în art. 3 din Legea 60/1991, nu mai este valabil, chiar dacă adunarea publică se desfășoară în exteriorul unei instituții de interes public”.

„Practic, a dat undă verde Jandarmeriei să scrie amenzi și să intervină în forță în cazul în care protestul nu este declarat, chiar dacă este unul pașnic. Astfel, manifestațiile ce se desfășoară în urma unei decizii cu puternic impact emoțional, așa cum a fost cel din noaptea OUG 13, nu mai pot avea loc.

Într-o țară precum România, unde există risc de Ordonanțe de Urgență, unde partidul de la guvernare atacă zilnic statul de drept, spontaneitatea adunărilor publice nu pare să mai fie permisă”

Având în vedere că această hotărâre va afecta financiar foarte mulți protestari, după publicarea deciziei ICCJ, Asociația Evoluție în Instituție va da în judecată Statul Român la CEDO”se mai arată în comunicatul protestatarilor. se arată într-un comunicat transmis de Evoluția în Instituție, asociație condusă de protestatarul Cristian Dide, anunță stiripesurse.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel