Protest în Spania de 8 martie. Femeile și-au strigat nemulțumirile în stradă. Româncele, cele mai afectate de criza COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste spania 8 martie
proteste spania 8 martie

Femeile din Spania și-au sărbătorit ziua în stradă cu marșuri și proteste. Sute de organizații feministe au cerut aprobare pentru manifestații. Madridul le-a interzis din cauza riscului crescut de îmbolnăviri, însă în alte comunități autonome mii de persoane au ieșit în stradă. 

 

Mii de femei au mărșăluit pe străzi și au scandat în fața guvernelor regionale​ și a primăriilor din principalele orașe ale țării. În Comunitatea Valenciana au fost aprobate 50 de manifestații pentru a marca Ziua Femeii. La fiecare dintre acestea au avut voie să participe maxim 500 de persoane. Toate participantele au purtat mască, însă a fost greu să păstreze distanța de siguranță.​ Reprezentantele organizațiilor care luptă pentru drepturile femeilor susțin că criza COVID-19 a adâncit inechitățile și a condamnat femeile la o viață de mizerie. 

Afectate au fost și româncele care au rămas fără locuri de muncă și protecție socială. Din cauza pandemiei accesul în diferite instituții se face doar on-line, dialogul cu autoritățile este inexistent, iar programările pentru obținerea actelor de rezidență pentru străini durează și luni de zile, relatează Știrile TRV. 

Madridul a respins cele 350 de solicitări ale organizațiilor feministe de a ieși în stradă din cauza riscului epidemiologic ridicat, așa că multe proteste s-au ținut în spirit de solidaritate. Chiar dacă în capitală au fost interzise, Valencia și Catalonia au decis să le aprobe și anul acesta pentru ca incidența COVID-19 în regiune a scăzut sub 100 de cazuri la suta de mii de locuitori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel