Protest 22 decembrie. Filosoful Mihai Şora va fi din nou în Piaţa Victoriei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Filosoful Mihai Şora a anunţat că va fi în Piaţa Victoriei din nou, sâmbătă, avertizând asupra modului în care se instalează dictaturile. 

"Dragi prieteni, întunericul unei dictaturi nu cade ca o ghilotină, fără umbre, neguri premonitorii. Se insinuează şerpeşte, pare molatic şi fără ţintă, te învăluie treptat, te adoarme şi apoi, fulgerător, te cotropeşte. Dar chiar hăul cel mai negru are, undeva, un punct slab: lumina. Pe mâine, la Girafă", a scris Mihai Şora pe contul său de Facebook.

Un miting este anunțat sâmbătă, începând cu ora 16.00, în Piața Victoriei, pentru a marca 29 de ani de la Revoluția din decembrie și pentru a protesta față de tentativele privind amnistia și grațierea.

Citește și: Mihai Șora, de 1 decembrie: Suntem mai vlăguiți ca în 1918

"Decembrie 1989.1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru dreptate și pentru libertate. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol", anunță, pe Facebook, inițiatorii acestui demers.

Participanții la eveniment sunt rugați să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria eroilor căzuți în timpul Revoluției din decembrie 1989. 

(w670) Protest Bu

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel