Procurorul general îi cere Avocatului poporului să atace la CCR ordonanța de urgență pe Justiție

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

După PNL, și Procurorul general al României face apel la Avocatul poporului.

Procurorul general, Augustin Lazăr, îi solicită Avocatului poporului, Victor Ciorbea, să atace  la CCR ordonanța de urgență nr 92/2018 de modificare a legilor Justiției adoptată de Guvern.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție,  Augustin Lazăr, a transmis astăzi lui Victor Ciorbea solicitarea de a sesiza CCR, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției.

Augustin Lazăr susține că ordonanța de urgență afectează o instituție fundamentală a statului – Ministerul Public -, lucru interzis expres de Constituție și de jurisprudența CCR.

"Solicitarea procurorului general a fost făcută în considerarea rolului constituțional al Ministerului Public stabilit prin dispozițiile art. 131 din Constituţia României, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetățenilor", transmite PÎCCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel