Procurorii DIICOT au dat iama în cultivatorii de cannabis

Eduard Pascu |
Data publicării:

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Prahova, Mehedinți și Timiș, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul lunii august 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog au demarat cercetări față de o grupare infracțională formată din 8 persoane, specializată în cultivarea și traficul de cannabis, și care acționa pe raza județelor Prahova, Mehedinți și Timiș.

Pentru documentarea activităţilor ilegale, au fost efectuate verificări şi investigaţii specifice în cooperare cu BCCO Timişoara, BCCO Craiova și IPJ Prahova, stabilindu-se faptul că 6 persoane din județele Timiș și Mehedinți au înființat o cultură de cannabis, o parte dintre droguri fiind vândute unui dealer din județul Prahova, care la rândul său comercializa substanţele ilicite către diferiţi consumatori şi dealeri de pe raza județului, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Astfel, în dimineața zilei de 29.08.2021, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant pe raza județului Prahova, ocazie cu care unul dintre membrii grupării a fost depistat în timp ce deţinea cantitatea de aproximativ 250 grame cannabis destinată comercializării.

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată o cultură de cannabis, fiind ridicate peste 200 plante de diferite dimesiuni, cultivate atât indoor, cât și outdoor, ghivece, lămpi de iluminat și alte ustensile pentru cultivarea cannabisului. De asemenea, au mai fost ridicate alte cantități de cannabis destinate comercializării (în total aproximativ 1 kilogram), precum diferite sume de bani.

2. -imagine fara descriere- (cannabis-indoor.jpg)

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel