Procesul lui Darius Vâlcov, amânat. Nu a avut timp să îşi găsească un avocat

StiriDiaspora Team / 16 apr 2019, 10:40 Salveaza PDF Comentarii

Procesul lui Darius Vâlcov se va amâna până pe 11 iunie, la cererea mai multor inculpaţi din dosar, dar şi a consilierului de stat, care susţine că nu a avut timp să îşi angajeze un avocat.

Darius Vâlcov nu s-a prezentat astăzi la sediul ÎCCJ, ci a trimis o solicitare scrisă în care cerea un termen pentru angajarea unui avocat.

Pe de altă parte, unul dintre judecători, Lucia Rog, a spus că a mai avut de-a face cu acest dosar în trecut, în care a dispus măsuri în calitate de judecător de drepturi şi libertăţi şi că nu poate rămâne în completul de judecată. 

Cererea de abţinere a judecătorului a fost aprobată, iar Lucia Rog a fost schimbată din complet.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Vâlcov mai este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu şapte firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi, obţinând astfel, pentru sine, un folos în cuantum de 2.272.200 lei.

În dosar, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei lingouri din aur, în valoare de 465.355 lei, 172 opere de artă, în valoare de 2.558.658 lei, 63.010 lire sterline, 290.334 euro şi 73.077 dolari. De asemenea, s-a instituit sechestrul asigurător prin poprirea sumelor de 90.000 dolari, 1.322.950 lei şi 600.000 lei. Toate aceste bunuri şi sume de bani au ajuns în posesia lui Darius Vâlcov, cu excepţia sumei de 600.000 lei, care a rămas în contul unei societăţi comerciale.

Decizia de condamnare a fost dată în februarie 2018, însă judecătorii completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinţei.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy