Problemă de securitate a Google, descoperită de un român

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Alex Bîrsan, specialist în probleme de securitate cibernetică a fost răsplătit de GOOGLE, după ce le-a semnalat o eroare de soft.

Alex Bîrsan, un specialist român în probleme de securitate cibernetică a reușit, folosindu-se de o eroare de soft a Google Issue Tracker, să acceseze o bază de date internă a BUG-urilor și vulnerabilităților companiei.

 

Alex Bîrsan spune că a avut nevoie doar de trei încercări, de fiecare dată folosind algoritme simple de acces. Alex a ținut să precizeze că nu s-a folosit de aceste vulnerabilități de a accesa date sensibile ale companiei și că a informat Google despre viciile de securitate descoperite. Pentru acest lucru, reprezentanții companiei i-au oferit lui Bîrsan un premiu în valoare de 15.000 de dolari. Ulterior compania a anunțat că a remediat  problemele semnalate de specialistul român.


Companii IT din lumea întreagă au în portofoliul lor o serie de programe identificate a fi BUG-uri, erori de software, care fie apar o dată cu modernizarea sistemelor fie pot fi folosite de inginerii companiei pentru a le urmări. Astfel de sisteme dețin adesea informații despre defectele de securitate critice, iar rezultatele ar putea fi catastrofale dacă hackerii le-ar putea accesa.

 

Alex Bîrsan a explicat în detaliu algoritmul folosit, pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel