Rușii pregătesc parada prizonierilor de război. Cum vor fi costumați prizonierii din Ucraina

Elena Didila |
Data publicării:
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels

Rusia va îmbrăca prizonierii de război din Ucraina pentru parada „grotescă” din 9 mai.

Forțele ruse care ocupă orașul-port Mariupol plănuiesc să îmbrace „prizonierii de război” ucraineni în uniforme militare, ca parte a unei parade, care va coincide cu sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai, a declarat un consilier al primarului orașului.

Într-o postare pe canalul său Telegram, Petro Andriuschenko, consilier al primarului din Mariupol, a declarat că oficialii orașului au obținut informații că aproape 2.000 de bărbați sunt ținuți în prezent în așa-numitele „lagăre de filtrare”, potrivit newsweek.com.

Oficialii ucraineni au descris taberele din orașul din sudul Ucrainei drept facilități în care forțele ruse rețin cetățenii capturați înainte de a-i trimite în locații îndepărtate din Rusia. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky le-a comparat cu lagărele de concentrare naziste din al Doilea Război Mondial.

Andriuschenko a spus că bărbații au fost luați din satele Bezimenne și Kozatske în urmă cu aproape patru săptămâni.

„Acești bărbați sunt ținuți acolo și li se spune că vor fi obligați să poarte uniforma militară ucraineană și să participe la așa-numita „paradă a prizonierilor de război” la Mariupol", a spus consilierul.

 

„Va fi o scenă grotească de mulțime pentru o altă imagine de propagandă”

 

El a mai spus că rușii se pregătesc să organizeze sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 mai în orașul ucrainean distrus. Ziua Victoriei este o zi extrem de simbolică pentru Kremlin și comemorează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cunoscut în Rusia drept Marele Război Patriotic.

Pregătirile pentru acest „obscurantism” sunt în derulare, a adăugat Andriuşcenko.

 

„Paradă pe oasele cetățenilor din Mariupol”

 

De asemenea, forțele ruse lucrează la îndepărtarea molozului din oraș pentru eveniment, pe care el l-a descris drept o „paradă pe oasele cetățenilor din Mariupol”.

Locuitorii locali au fost forțați să asiste la curățarea resturilor în schimbul hranei, a mai susținut el. „Munca în schimbul hranei: aceasta este cea mai bună ilustrare a „victoriei” ocupanților”, a scris Andriuşcenko.

„Ocupatorii continuă să demonteze resturile din centrul orașului, inclusiv Teatrul Dramatic, în pregătirea paradei”, a spus consilierul. Agenția ucraineană de informații pentru apărare a mai declarat miercuri că Kremlinul intenționează să transforme orașul într-un centru de festivități de Ziua Victoriei.

„În acest scop, orașul curăță urgent străzile centrale de moloz, cadavrele celor uciși și munițiile neexplodate”, a spus agenția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel