Primul „hotel pentru albine” se află în Croația. Accesul e simplu

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Primul hotel pentru albine se află în Croația
Primul hotel pentru albine se află în Croația

O familie de apicultori din Croația a dorit să îmbine utilul cu plăcutul și a deschis un hotel pentru albine. Mai exact, este un spațiu în care oamenii pot crește albine, dar nu au timp suficient să le îngrijească.

Fermierul Domagoj Balja a povestit jurnaliștilor de la Reuters că totul a pornit dintr-o simplă curiozitate. Cei care îi cumpără produsele apicole au pus mai multe întrebări despre creșterea albinelor. Așa a descoperit că sunt mulți pasionați de apicultură, însă, sunt prinși cu alte activități cotidiene.

„Împreună cu soţia mea am venit cu ideea să-i lăsăm pe oameni să înveţe cum funcţionează având proprii stupi", a spus Balja, care se ocupă cu apicultura  de zeci de ani, menționează sursa citată.

Astfel, apicultorul din Croația oferă oamenilor posibilitatea să crească albine în spațiul pus la dispoziție de el, contra cost, în baza unui contract

încheiat pe trei ani, în valoare de aproape 400 de dolari, potrivit sursei citate.

"Pot cumpăra de la noi un stup de care avem grijă pe parcursul celor trei ani, iar jumătate din producţia de miere este a lor", a spus el. "Colectăm împreună mierea de la stup. În momentele bune, un stup poate produce aproximativ 30 de kilograme de miere pe an", a explicat Balja, pentru Reuters.

Potrivit unei statistici europene, doar 4% dintre apicultorii cu peste 100 de stupi produc miere în cantități mari, pentru a fi comercializată.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel