Primarul orașului Melitopol, răpit și ținut captiv: Mi-au pus un sac pe cap și m-au pus să semnez acte

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Primarul orașului Melitopol, despre cele șase zile de captivitate M-au ținut cu un sac pe cap și mi-au pus să semnez acte.
Primarul orașului Melitopol, despre cele șase zile de captivitate M-au ținut cu un sac pe cap și mi-au pus să semnez acte.

Primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, care, în urmă cu șapte zile a fost răpit de forțele rusești, iar pe 16 martie a fost eliberat, a povestit că a fost ținut șase zile într-un centru de arest preventiv din oraș, scrie unian.net.

„Toate acele zile le-am petrecut pe teritoriul orașului Melitopol, în arest preventiv, la secția raională de poliție Melitopol”, a declarat primarul.

Potrivit lui Fedorov, trupele rusești sperau că, după răpirea primarului, locuitorii orașului Melitopol vor înceta să mai organizeze mitinguri în sprijinul Ucrainei.

„În celula în care eram ținut intrau și câte șapte militari înarmați. Nu m-au atins, dar credeți-mă că șapte oameni cu arme care stau alături este suficient pentru a-și impune voința lor.  Cineva a fost torturat în celula alăturată, auzeam țipete care trebuiau să mă distrugă psihic. Prin urmare, toate aceste șase zile au fost destul de dificile”, a spus Fedorov.

 

Răpit de ruși, primarul din Melitopol a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri: Practic, erau niște copii

Primarul a mai spus că toate cele șase zile au fost destul de grele pentru el. Potrivit acestuia, prima încercare de schimb a fost nereușită. A fost dus într-o mașină timp de șapte ore, cu un sac pe cap. Ocupanții i-au impus lui Fedorov o serie de cerințe.

I-au cerut să semneze acte pentru numirea Galinei Danilcenko în funcția de primar al Melitopolului

 

Totodată, Ivan Fedorov susține că forțele rusești i-au cerut să semneze documente cu privire la numirea Galinei Danilcenko în funcția de primar al Melitopolului. „Dorința lor a fost ca eu și echipa mea să mergem în piața din Melitopol și să declarăm: dragă comunitate, mergem în Federația Rusă. Acest lucru este imposibil. Ei nu pot înțelege că oamenii nu vor să meargă în Rusia. Oamenii vor să trăiască într-o Ucraină democratică”, a subliniat Fedorov, scrie unn.com.ua.

 Pe 11 martie 2022, primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de armata rusă. Anunțul a fost făcut de Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, și de Anton Gerașcenko, consilierul ministrului afacerilor interne.

Primarul orașului Melitopol eliberat, după ce a fost răpit vineri de militarii ruși

După răpirea primarului de Melitopol, Rusia a instalat un administrator pro-rus în oraşul Melitopol, unul dintre primele teritorii cucerite de forţele ruse de la începutul invaziei. Potrivit presei din Ucraina, Galina Danilcenko le-a cerut locuitorilor din acest oraş „să se adapteze la noua realitate” și să colaboreze cu forțele rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel