Prețuri de neimaginat la Veneția: o jumătate de oră într-o gondolă costă 80 de euro, o zi de parcare 45 de euro, iar lista continuă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Prețuri șocante la Veneția: o jumătate de oră într-o gondolă costă 80 de euro, o zi de parcare 45 de euro, iar lista continuă / Foto: Unsplash
Prețuri șocante la Veneția: o jumătate de oră într-o gondolă costă 80 de euro, o zi de parcare 45 de euro, iar lista continuă / Foto: Unsplash

Veneția, orașul emblematic al turismului italian a devenit cunoscut în ultimii ani nu doar pentru frumusețea sa pitorească, ci și pentru prețurile sale exorbitante care pot face bugetele să se clatine.

"Cele mai scumpe vacanțe din viața noastră." Așa ar putea exclama cu amărăciune turiștii care ajunge în Veneția alături de familiile sale, admirând cu nostalgie clopotnița din Piața San Marco și simțind o lacrimă în formă de euro.

 

Veneția, sinonim pentru costurile ridicate ale turismului

 

Printre elementele care cresc dramatic în această destinație iconică nu putea lipsi orașul în sine. Veneția a devenit sinonimă cu costurile ridicate ale turismului. Potrivit ultimelor rapoarte, prețurile pentru închirierea cabanelor pe plajă au crescut cu 20% în ultimii patru ani, atingând cifra de 515 euro pe zi. Cu toate acestea, tariful pentru cazare este doar vârful icebergului în ceea ce privește cheltuielile cu vacanța.

De fapt, accesul la insula Lido, o destinație populară pentru turiști, implică costuri suplimentare considerabile. Parcarea acoperită poate ajunge la un tarif zilnic de până la 45 de euro, iar tarifele pentru feribot variază între 13 și 26 de euro pentru vehicul, plus 9,5 euro pentru fiecare pasager.

Chiar și prețurile rezervărilor hoteliere au înregistrat o scădere, cu un grad de ocupare redus la 74%, comparativ cu 88% în anul precedent, conform Il Messaggero.

 

Veneția, considerată de turiști o provocare financiară

 

De asemenea, și pe plajă, costurile rămân semnificative. Închirierea unei cabane pe întregul sezon poate ajunge la suma impresionantă de 11.150 de euro. Restaurantele de pe plajă nu sunt mai puțin scumpe: un aperitiv cu scoici poate să coste 38 de euro, iar o farfurie de ravioli cu cod se ridică la 23 de euro.

Iar pentru o plimbare romantică cu gondola, tariful oficial este de 80 de euro pentru jumătate de oră și 100 de euro seara. Deși creșterile de preț sunt parțial justificate prin costurile energiei, în realitate acestea nu depășesc 5-7%. Astfel, Veneția rămâne o destinație de vis, dar uneori și o provocare financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel