Prețul carburanților continuă să crească în Italia: Benzina a ajuns la 2,1 euro/litru

Gabriel Nuță-Stoica / 08 sep 2023, 10:51

Prețul carburanților continuă să crească în Italia, o presiune suplimentară pe bugetele familiilor greu încercate de scumpirile din ultimul an. 

Prețul carburanților vânduți în Italia continuă să crească, atingând niveluri greu de imaginat acum câțiva ani. Agenția italiană ANSA prezintă cifrele actualizate.  

Prețul mediu al benzinei este în continuare în creștere, ajungând la 2,1 euro pe litru. Potrivit calculelor Quotidiano Energia pe baza datelor comunicate de operatori la Observatorul de Prețuri Mimit, pe 06 septembrie, prețul mediu al benzinei a fost este de 1,966 euro pe litru (1,962 în sondajul anterior), cu diverse mărci între 1,953 și 1,976 euro pe litru (no logo 1,951).

Prețul mediu al motorinei în regim self-service a fost de 1,871 euro pe litru (față de 1,866), diverse mărci între 1,859 și 1,886 euro pe litru (no logo 1,857).

 

Italia. Bonus de 150 de euro pentru combustibil, dacă prețul carburantului se menține la peste 2 euro litrul: Cine și cum îl poate primi

 

În ceea ce privește benzinăriile cu servire asistată, prețul mediu pentru benzină este de 2.100 euro pe litru (2.098 cifra anterioară), unitățile de brand având prețuri între 2.035 și 2.176 euro pe litru (no logo 2.003).

Media prețului pentru motorină servită este de 2,008 euro pe litru (2,004 anterior), cu puncte de lucru ale companiilor cu prețuri medii cuprinse între 1,944 și 2,076 euro pe litru (no logo 1,910).

Prețurile la GPL au variat între 0,711 și 0,742 euro pe litru (no logo 0,695).

În fine, prețul mediu al gazului natural pentru autoturisme este cuprins între 1,390 și 1,478 euro pe litru (fără logo 1,393), potrivit aceleiași surse.

Creșterea prețurilor la carburanți în Italia, o problemă cu implicații semnificative

 

Creșterea prețurilor la carburanți în Italia a devenit o problemă de actualitate cu implicații semnificative asupra economiei și vieții cotidiene a cetățenilor. Această problemă a afectat Italia, la fel cum a afectat și alte țări din întreaga lume, în special în contextul fluctuațiilor prețurilor la petrol și gaz.

Unul dintre principalii factori care contribuie la creșterea prețurilor la carburanți în Italia este dependența acestei țări de importurile de petrol și gaze naturale. Italia nu produce cantități suficiente de resurse energetice pentru a-și acoperi propriile necesități, ceea ce o face vulnerabilă la schimbările de prețuri la nivel mondial. Astfel, orice creștere a prețurilor la petrolul pe piețele internaționale se resimte rapid în Italia, unde carburanții devin mai scumpi.

Un alt factor important este taxa pe valoarea adăugată (TVA) și accizele impuse de guvernul italian asupra carburanților. Aceste taxe reprezintă o parte semnificativă din prețul final al carburanților și contribuie la creșterea costurilor pentru șoferi. În timp ce guvernul poate ajusta aceste taxe pentru a gestiona impactul creșterilor de preț la nivel mondial, există o limită la cât de mult pot reduce aceste taxe, deoarece ele reprezintă o sursă importantă de venituri pentru bugetul statului.

Creșterea prețurilor la carburanți are efecte semnificative asupra economiei italiene și a vieții de zi cu zi a cetățenilor. Pentru mulți șoferi și companii de transport, creșterea costurilor carburanților înseamnă cheltuieli mai mari pentru a menține vehiculele în mișcare. Aceasta poate duce la creșterea prețurilor pentru bunuri și servicii, deoarece costurile de transport sunt transferate către consumatori. De asemenea, pentru gospodării, creșterea prețurilor la carburanți înseamnă o povară suplimentară asupra bugetului familial, deoarece cheltuielile pentru combustibil cresc.

 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1