Preşedintele CNSAS, PRIMA REACȚIE la decizia referitoare la Băsescu: „Nu este o acțiune împotrivă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele CNSAS Constantin Buchet a declarat, vineri, că în privința constatării de către Curtea de Apel a calității de colaborator al Securității a fostului președinte Băsescu nu a fost vorba de o acțiune "împotriva" acestuia, ci de o acțiune în constatare potrivit legii asupra unor documente.

„Nu am văzut știrea. Nu este o acțiune împotrivă, este o acțiune în constatare potrivit legii asupra unor documente pe care noi le-am identificat potrivit procedurii legale acestea s-au trecut de departamentul de specialitate direcția de investigații (nota de constatare). Acesta a venit pe masa colegiului și colegiul în plenitudinea sa în unanimitate a votat transmiterea acestor documente la Instanța de Contencios Administrativă. Aceasta este practic procedura tehnică indicată riguros și extrem de clar de legea noastră de funcționare ordonanța 24/2008”, a declarat, astăzi, la Digi 24, președintele CNSAS Constantin Buchet.

Citește și Traian Băsescu, COLABORATOR al Securității-Decizia Instanței. ULTIMA ORĂ

Magistrații Curții de Apel București au admis, astăzi, acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Citește și Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după decizia Curţii de Apel: "Nu am ce să îmi reproşez. Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război"

Traian Băsescu a declarat, astăzi, că va contesta decizia, scrie Mediafax.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel