Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după decizia Curţii de Apel: "Nu am ce să îmi reproşez. Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Traian Băsescu a venit cu precăzări după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte a colaborat cu Securitatea comunistă. Cum decizia nu este una definitivă, BĂsescu intenţionează să depună contestaţie.

"Singurul lucru pe care îl declar: nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi face contestaţie la Înalta Curte cu privire la verdictul pe care l-a dat azi Curtea de Apel", a spus fostul şef de stat, la Realitatea TV.

Întrebat de unde apare această neconcordanţă vizavi de trecutul său, din moment ce a fost verificat atunci când şi-a depus candidatura la preşedinţia României, Traian Băsescu nu a putut veni cu o explicaţie:

"Probabil din faptul că e vorba de contrainformaţiile militare despre care eu, la 21 de ani, habar nu aveam că sunt parte a Securităţii. Până la Revoluţie, nu prea a ştiut nimeni că contrainformaţiile militare sunt parte a Securităţii.

Mi-e greu să fac o analiză, mai ales acum, la câteva minute. Nu voi face o bătălie publică din acest verdict, ci voi merge pe calea justiţiei, încercând să clarific lucrurile la ÎCCJ.

"Îmi pare rău că apare acum, după ce am condamnat comunismul, după ce am deschis arhivele Securităţii, după ce am deschis arhivele Comitetului Central, vine acest verdict. Mă rog, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de e război", a mai precizat fostul preşedinte, la acelaşi post de televiziune.

Cât despre posibile reproşuri privind legăturile cu fosta Securitate, Traian Băsescu a răspuns: 

"Nu am ce să îmi reproşez. Ce să vă spun? Astea au fost vremurile în care eu am trăit. Nu am a le comenta. E uşor de dat ceasul înapoi cu 45 de ani. Dar viaţa a mers înainte. Nu am a comenta altceva. Probabil va trebui să fiu mai clar în declaraţiile de la Înalta Curte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel