Ce spune PRESA internaţională despre REFERENDUM

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Presa internaţională a scris despre eșecul referendumului pentru redefinirea familiei  din România și comentează că românii au lipsit de la urne.

România întoarce spatele referendumului pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex”, a titrat El Pais.

Reuters  a scris despre prezenţa slabă la vot.

Referendumul românilor pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex nu a întrunit prezenţa la vot necesară. Referendumul de două zile de modificare a constituţiei României astfel încât cuplurile formate din persoane de acelaşi sex să nu poată obţine dreptul de a se căsători nu a întrunit cota de 30 la sută de prezenţă la vot pentru a fi validat”.

Românii au lipsit de la urne”, au scris şi France Info şi AFP.

Iar absenţa masivă a românilor, sâmbătă, 6, şi duminică, 7 octombrie, de la referendumul vizând permanentizarea interzicerii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex trebuie să ducă la un eşec al scrutinului. Pe fond, această consultare nu schimbă nimic, pentru că legislaţia română nu autorizează nici căsătoria şi nici uniunea civilă între persoanele de acelaşi sex

AP a scris, după închiderea secţiilor de votare, despre „prezenţa slabă” care „poate anula referendumul pentru căsătoria bărbat-femeie”. „Românii au votat duminică pentru o modificare a constituţiei care ar face mai dificilă legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, însă referendumul riscă să nu fie validat, după ce alegătorii nu au participat în număr mare”, a menţionat AP. 

Prezenţa la vot a fost de 20,41 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.731.704 la ora 21.00 la ora 21.00. Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel